Régi és új megoldások a közlekedésszervezésben - heti összefoglaló

Egy nyugat-franciaországi, Párizstól 280 közúti kilométerre délnyugatra fekvő kis faluban több főút kereszteződésénél meglepő új, egymást keresztező fehér vonalak sorozata jelent meg. A térségi polgármester azt mondja, hogy ezzel majd lassabban mennek az autósok, akik egyébként fittyet hánynak a 20 km/h-s sebességkorlátozásra - olyannyira, hogy néha az 50 km/óránál is gyorsabban mennek.

Baune1

„Ez egy 1700 lakosú település, melyet három megyei főútvonal keresztez. Az emberek gyorsan vezetnek, és nehéz rávenni őket, hogy lassítsanak, és hogy a sebességkorlátozó táblák számítsanak” – mondta Jean-Charles Prono, a hét faluból – köztük van természetesen Bauné, ahol a kereszteződés található – álló Loire-Authion polgármestere az Euronews-nak. Azt is hozzátette, hogy nem volt egyértelmű ennek a vonalkavalkádnak a bevezetése, ugyanis a terület választott tisztségviselői közül néhányan hülyeségnek tartották.

A polgármester azt is mondta, hogy ezzel a zajos fekvőrendőröket akarják kiváltani. Az egyébként jó ötlet, hogy nem a jó öreg fekvőrendőrhöz nyúltak egyből, de ahogy a hírt bejelentő kommentekben is néhányan megfogalmazzák:

  1. szabad egyáltalán ezt?
  2. ez inkább összezavarja az autókat, mintsem lassabb haladásra kényszeríti őket
  3. gyalogosok hol tudnak átkelni itt? (a felülnézeti fotón látszik, hogy a zabrák megmaradtak)

Baune1

Prono polgármester szerint nem végleges a rajzolat, de szerinte működik, vagyis az autósok a megfigyelése szerint lassítanak a kereszteződésben.

2022-ben 20 600 ember halt meg közúti balesetben az EU-ban. 2021-ben a halálos közúti balesetek 52 százaléka vidéki utakon történt, további 39 százalékuk városokban, 9 százalékuk pedig autópályákon történt. Az Európai Bizottság célja, hogy 2030-ig a felére csökkentse a közúti balesetekben elhunytak számát. "A túlzott vagy nem megfelelő sebességgel vezetés a közúti biztonságot leginkább veszélyeztető tényező"– áll a European Road Safety Observatory (Európai Közúti Közlekedésbiztonsági Megfigyelőközpont) 2021. januári jelentésében."Becslések szerint az összes baleset 10-15 és a halálos balesetek 30 százaléka a gyorshajtás vagy a nem megfelelő sebesség közvetlen következménye". Az Euronews kiemeli, hogy Európában Svédországban és Dániában legkevesebb, míg Romániában és Bulgáriában a legmagasabb a halálos közúti balesetek száma.

20mph Wales1

Ennek jegyében már Wales is a harmincazás útjára kíván lépni, de ezt arrafelé úgy teszik, hogy bevonják a lakosságot és tesztelik a lehetőséget. Rögtön tisztázzuk, a 30 ott 20, mert mérföld/órában számolnak, így tehát hozzánk képest rögtön nyertek 2,18688 km/órát.

A korlátozást kipróbáló falvak lakói szerint csendesebbé és biztonságosabbá tette az utakat, máshol azonban megoszlanak a vélemények. A The Guardian helyszíni riportja rögtön Chris Daviest idézi, aki a dél-walesi St Brides Major faluban található panzió házigazdája. Ezt mondta: „Egész életemben itt éltem, és a sebességkorlátozás mindig 30 mérföld/óra volt. Az emberek gyorshajtottak. Amióta 20 mérföld/órás sebesség van, azóta minden rendben van. Az utak csendesebbek és biztonságosabbak mindenki számára, beleértve a hat unokámat is. A falu egyik végéből a másikba így 40 másodperccel hosszabb idő alatt lehet eljutni. Ha 40 másodperc megment egy életet, az már megérte.”

St Brides Major egyike volt annak a nyolc településnek, amelyet a rendszer kipróbálására választottak. Mark Drakeford walesi miniszterelnök is elutazott a térségbe, hogy a teszt végén lakossági fórumon beszéljék át a tapasztalatokat. „Imádjuk” – szólalt fel egy zumbaoktató, aki szerint a helyzet most „sokkal kevésbé stresszes az órára járó hölgyek számára. Szerintem lelassította az embereket, és kedvesebbé tette őket.”

A miniszterelnök elmondta, hogy az nyűgözte le leginkább, amit a falu gyermekei mondtak neki: „Az iskolába gyalog, kerékpárral vagy rollerrel járók száma 40 százalékról 70 százalékra nőtt, és amikor hazamennek, az utcán játszhatnak a barátaikkal anélkül, hogy a szüleik aggódnának, hogy a forgalom túl gyorsan haladna.”

A kormányzat szerint a változtatást többek között a halálesetek és sérülések számának csökkentése, a gyaloglásra és kerékpározásra ösztönzés és a környezetvédelem indokolja. Kutatásaik szerint a változtatás következtében 40 százalékkal kevesebb ütközéses baleset lehet. Egyúttal elismerik, hogy nem minden 30 mérföld/órás sebességkorlátozású út alkalmas a változtatásra. Ezeket az utakat kivételeknek nevezik majd, és a helyi hatóságok a közösségekkel együtt mérlegelik, hogy mely utakon maradjon meg a 30 mérföld/órás (48,3 km/órás) legnagyobb megengedett sebesség.

A rendőrség és a mentősök azonban aggódnak a twenty is plenty (a húsz bőven elég) miatt, ugyanis a kiszállási idők hosszabbak lehetnek, ráadásul meglehetősen szkeptikusan fogadták, amikor a kormány azt mondta, hogy a tűzoltókat és a rendőröket is bevetik majd a gyorshajtók elleni fellépéshez a 20 mérföld/órás sebességgel közlekedő területeken.

Adie Parry, az észak-walesi Buckley város tanácsosa azt mondta, hogy nem szabadna egyféle korlátozást bevezetni. „Ha van egy kanyargós, kis népességű falu, akkor ott lehet, hogy van értelme. A mi városunk teljesen más – 20 000 ember, ahol szinte mindenki naponta kétszer indul és érkezik”. Egyébként ez a város is kipróbálta a 20 mérföld/órás sebesség bevezetését, de ott komoly ellenállásba ütköztek: a sofőrök piros szalagokat kötöttek az autókra, hogy jelezzék ellenállásukat. Az utraellenzők megrongálták a 20-as táblákat, ahogyan Londonban sem kímélték az ottani ULEZ-ek (Ultra Low Emission Zone, ultra-alacsony kibocsátású zóna) kameráit...

Parry tanácsos petíciót indított a 20-as rendszer ellen, melyet már több mint 60 000 ember írt alá, és fontolgatja, hogy kilép a tanácsosok közül. „Ez sok ember demokráciába vetett hitét rombolta le. Az erre költött pénz groteszk, amikor a legtöbb ember megszorításokra kényszerül, amikor az egészségügy várólistái és a gyermekszegénység növekszik”.

A Transport for Wales adatai szerint St Bridesben a 20-as sebességhatár bevezetése óta több mint 90 százalékkal nőtt a 24 mérföld/órás sebességgel vagy az alatt közlekedő járművezetők száma. De a siker nem egyértelmű, ugyanis azért még sok a kiugró gyorshajtó, egyúttal türelmetlen autósok előzik meg a 20 mérföld/órás sebességkorlátozást betartó sofőröket, és arra panaszkodnak, hogy a kerékpárosok gyakran a 20 mérföld/órás sebességhatár felett száguldanak át a falun.

Egyesek megvetik ezt a megoldást, írja a The Guardian. Az aggodalmak közé tartoznak a költségek: a bevezetés több mint 30 millió fontba (13,4 milliárd forintba) kerül, és egy kormányzati jelentés szerint a gazdaságnak a lassabb menetidő miatt keletkező nettó veszteség 30 év alatt 4,5 milliárd fontot (2 billió forintot) jelenthet. A számra rápattanókat a miniszterelnök óvatosságra intette: a 4,5 milliárd fontos számadat „fiktív”. Inkább azt emelte ki, hogy a 30 millió fontos bevezetési összeg évente 92 millió font megtakarítást eredményez az egészségügy számára. Hozzáteszi: „Ez egy ’befektetés a megtakarításba’ modell. Határozottan úgy érzem, hogy ahová Wales ma elindult, azt hamarosan mások is követni fogják.”

London20zone

Eközben London tovább bővíti a 20 mérföld/órás városi utakat körülbelül 40 mérföld (65 kilométer) hosszban. Így összesen 140 kilométer lesz a 20-as utak hossza, teszi közzé a BBC. Már elkezdték kirakni a táblákat – a munkálatok várhatóan decemberre fejeződnek be.

Itt is hasonló az elv, mint bárhol másutt. Will Norman, London gyalogos és kerékpáros megbízottja szerint az új korlátozások „segítenek biztonságosabbá és vonzóbbá tenni Dél-London egy nagy területét az emberek számára, ahol élni és dolgozni lehet”. A Transport for London (TfL, vagyis az ottani BKK szerint, mert ott egy kézben van a tömegközlekedés és a közutak kezelése), 2020 májusa és 2022 júniusa között London központi forgalmi zónáinak területén gyűjtött adatok szerint a balesetek száma 25 százalékkal csökkent a korlátozások bevezetése előtti időszakhoz képest. A halálos vagy súlyos sérüléssel járó ütközések száma 24 százalékkal csökkent.

Norman hozzátette: „A sebesség csökkentése az egyik legfontosabb dolog, amit a közúti veszélyek csökkentése érdekében tehetünk, és kulcsfontosságú részét képezi a polgármester Vision Zero célkitűzésének, mely a halálesetek és súlyos sérülések kiiktatására irányul”.

Egy ausztrál autós lap, a Drive közlekedésbiztonsági rovatát teljesen más kérdés foglalkoztat. (Ott még nem buktak rá erre a 20 mérföld/órázásra; iskolai zónákban is 25 mérföld/órára, azaz 40 km/órára csökkentik a megengedett legnagyobb sebességet.)

Azt a kérdést feszegetik tehát, hogy milyen hosszan kell megállni a stoptáblánál? Ez minket is izgalomban tart, úgyhogy lássuk az ausztrál választ, illetve megfejtük, mennyire illeszkedik ez a magyar KRESZ-be. Vagyis – teszi fel a tisztázó kérdést a Drive – „Amikor egy stoptáblához húzódsz, meg kell állnod teljesen, és háromig kell számolnod?”

Stop Au

A válasz igen és nem  - mert meg kell állni, de nem kell 3 másodpercig. Eddig ugyanez a helyzet Magyarországon is. De íme, egy újabb kérdés: „Tehát mennyi ideig kell megállniuk a járművezetőknek a stoptáblánál?”

Ausztráliában nincs (Magyarországon sincs) meghatározott időtartam, ameddig meg kell állni egy stoptáblánál. Ott minden állam és terület ugyanazt a közúti szabályt követi, mely kimondja: stoptábla előtt TELJESEN meg kell állnia, és be kell tartania az úton közlekedő járművek vagy gyalogosok elsőbbségadási szabályait.

Nahát, ezek mennyit kérdeznek! Íme még egy kérdés a cikkben: „Akkor miért gondolják sokan, hogy pontosan 3 másodpercig kell megállni?”

Egyes autósiskolák azt tanítják a tanulóiknak, hogy a stoptáblánál háromig számoljanak, hogy megakadályozzák, hogy átguruljanak a stoptáblán, ami azonnali bukást eredményez a vizsgán. Itt ülhet be a bogárka a fejekbe, mely miatt sokan azt feltételezik, hogy valóban létezik egy három másodperces szabály, holott valójában csak a túl óvatos gépjárművezető-oktatók akarják biztosítani, hogy a tanítványaik átmenjenek a vizsgán.

A lényeg azonban, hogy MEG KELL ÁLLNI. Victoriában, Ausztrália második legnépesebb államában a stoptáblánál megállás elmulasztásáért kiszabható minimális bírság 384 ausztrál dollár (89 ezer forint) és három büntetőpont, vagy legfeljebb 10 egység (1293 ausztrál dollár = 299 ezer forint) bírósági büntetés. A legdurvábban Dél-Ausztrália büntet, ahol a három hibapontot mellé kérdés nélkül villan 499 ausztrál dolláros (115 ezer forint) csekk.

Magyarországon 13-39 ezer forint közötti helyszíni bírság szabható ki, mint az „elsőbbség és az előzés szabályainak megsértése”. Nálunk is teljesen állóra kell fékezni az autót a „megállást jelző útburkolati jel előtt” (magyarul csík az aszfalton). Ha nincs csík, akkor – nálunk meg ezt hiszik sokan – nem a tábla vonalában, hanem bárhol az útkereszteződés előtt KELL megállni. Akár egy pillanatra. Ja, és elsőbbséget kell adni.

_________
fotók: Alerte Info Trafic 49, Dimitris Legakis/Athena Pictures, Drive

Nemzeti Együttműködési AlapMiniszterelnökségBGA

A TraffiX működésének finanszírozásában a Nemzeti Együttműködési Alap is közreműködött.

Címkék

főpolgármester választás vicces kapcsolat Ford Ka Brixton Brabus hivatalos Brabusz blog hídpornó Martorell Rudolf Yaris Ford Transit autóreklám autómosó terepjáró vadász gördeszka tréler reklám Nissan carspotting hajó gólya egyirányú utca Portugália OBB rakomány hómaró biztosítás sofőr röhej Drezda DDR zene halottaskocsi Waze Barkas hókotró 4-es metró kuka FKF buszsáv traktor túlméretes szerelvény autóút üldözés tetőbox prius toyota prius megállás 60-as tábla tábla tapolca kamion rendőrség M0 királynő Trabant motorkerékpár kresz-módosítás kézműves tábla embléma természetkárosítás olajkút zala megye videó akadálymentesítés kereszteződés gyorshajtás kgfb fekvőrendőr union kötelező felelősségbiztosítás NÚSZ nosztalgia figyelmeztető jelzés 112 közvilágítás segélyhívó downhill természetvédelem hírek kijárási tilalom aluljáró Lánchíd közút építkezés mixerautó betonmixer mixerkocsi street art libegő kerékbilincs MOL Limo trolibusz sorompó alagút 1-es út BKV fedélzeti kamera fénysorompó m3-as autópálya dashcam vasúti átjáró büntetőfékezés félsorompó járda busz mentők környezetvédelem Hollandia villamos BMW Jaguar útburkolati jel Berlin felicia pickup diy gyalogos tűzoltóautó autómegosztó metró Volán büntetés körforgalom Toyota hirdetés M1 roller hülyenév ittas vezetés volkswagen hülye kiírás téli felkészülés közlekedés Franciaország skoda zöld rendszám matrica közlekedésbiztonság Frankfurt autópálya tél COVID-19 Urban Collëctif ICE opel frontera Spanyolország Isuzu 3-as metró felújítás közlekedési lámpa Lime Párizs dízel korlátozás 5g USA M30 M7-es autópálya M1-es autópálya vasút hoax önvezető autó ZalaZONE online térkép forgalommal szemben aszfaltfestés felfestés autólopás hülyeség hőség győr csákvár figyelmetlenség suzuki felmérés varsó elektronikus jegy forgalomcsillapítás légszennyezés dugódíj levegő munkacsoport ellenőrzés közúti ellenőrzés francia gazdagrét városépítészet koppenhága fiat jegy Gyermekvasút kerékpársáv ergonómia omsz megkülönböztető jelzés bérlet mercedes autóroncs vezetéstámogatás talált tárgyak közösségi matchbox Magyar Közút kolodko margit híd autós üldözés 8-as jegybankelnök matolcsy ford f150 vw bogár vw bogár modell Honda hódmezővásárhely visual signature c evolution elektromos motor futár ctis autóipar fizető parkolás kia niro sportage Budaörs lakott terület kezdete lakott terület vége genf daru citroen agip mol oldaltávolság józsefváros traffix dashcam taxi jobbra tartás m1-m7 őz vadveszély jog felelősség kár m1m7 kerékpár tűzoltógarázs e-mobilitási tranzíció BKK szabálytalanság Bubi kresz elektromos autó utastájékoztatás húsvét kispolszki pötördi szerviz bicske volánbusz India köpködés Szentendre Olaszország múzeum felesleges tábla magyarország németország hidrogénautó 8126 renault kerékpárút 30 közbringa baleset autópálya-pihenő traffipax közlekedési morál mobilozás parkolás tömegközlekedés kerékpáros Európa balesetmegelőzés sebességkorlátozás autómatrica balesetveszély hibás tábla programajánlómúzeum év körforgalma Vecsés Svájc baki mirai borgwarner kerékpáros stratégia ceausescu bukkanó hannover babakocsi kerekesszék árpád híd ötlet horvátország navigáció karlobag kortrijk IAA münchen Budapest Budapest Közút útfelújítás útfelbontás LPG autógáz Jogger belgium jogosítvány tükör continental statisztika stoptábla elsőbbség jövőautó rangefinder egészség biztonsági öv Forma-1 mobiltelefon új autó mazda mazda 6 mps kerékcsere rumpold benzinkút bor burgenland Ausztria octavia lakatolás kiss&ride légzsák Lada felnikupak LED világítás mikromobilitás repülőtér BYD BYD Atto 3 sebesség fényhíd szigetelőszalag rozsda korrózió Dacia Logan Taliant Thalia Törökország dekor elvesztés pótlás lengyelország Lakó-pihenő övezet felni szabály várakozás sebességhatár tuning e-roller téli gumi zacskó útépítés zebra 20 Kína útdíj motor állapot karbantartás biztonság Passat lökhárító karosszéria javítás elektromos kresz tábla Nagy-Britannia tesla autonóm autózás 30-as tábla használtautó import használtautó-import kesztyűtartó barkács használtautó-vásárlás Ausztrália fenntartható mobilitás elektromos jármű heti összefoglaló Egyesült Királyság gyerekek biciklis

Legutóbbi bejegyzések

Archívum