Közelegnek az EU-s választások: ha felelősen akarunk választani, akkor a közeledésbiztonsággal kapcsolatos törekvések is számítanak, hogy kire voksolunk... Hatóságok vizsgálják a korábban a Google által fejlesztett autonóm autókat, mert túl sok a baj velük. Zalaegerszegen gyalogosokat védő fejlesztések. Hogyan kapcsolják be magukat biztonságosan a várandós hölgyek.

Tovább Az EU közlekedésbiztonsági hatékonyságától a várandós nők biztonságiöv-használatáig – heti közlekedésbiztonsági összefoglaló

Németországban is tudnak "érdekesen" sebességet korlátozni. Mi az ISA, ami nyártól kötelező az új autókban? Üresben lejtőn spórolós? És biztonságos? Iskolai utcai projekt gyerekek kezdeményezésére.

Tovább Németország legidegesítőbb sebességkorlátozásától a lejtőn üresben gurulásig – heti közlekedésbiztonsági összefoglaló

Szakember szerint nem eléggé hatékony a vezetésre oktatás. Csepp a tengerben: okoszebra program. Angliában közösségi sebességmérő csoportok alakulnak - hatékonyak? Nyomasztó olasz közeledésbiztonsági videó.

Tovább A nem hatékony autóvezetői oktatástól a közösségi sebességellenőrzésig – heti közlekedésbiztonsági összefoglaló

Több száz városban már nincs halálos közlekedési baleset. Németországban egyre több az utcai illegális autóverseny. Olaszországban gyalogossegédeket képeznek - jobb mint a börtön... Egy kínai sofőr életeket mentett egy katasztrófában. Olaszoknál más a körforgalmak szabálya. Nagy-Britanniában közúti szemvizsgálatot (is) végeznek.

Tovább Német illegális autóversenyektől életeket mentő kamionosig – heti közlekedésbiztonsági összefoglaló

Több európai nagyváros vezetője azért kampányol, hogy ők dönthessenek a 30-as korlátozásokról. USA-ban bevezettetnek egy kötelező kelléket, mely emberi életeket menthet. Egyszer eljön a pillanat az élet előrehaladtával, amikor le kell tenni slusszkulcsot - nem könnyű.

Tovább A 30-as korlátozást követelő polgármesterektől az idős autóvezetőkig – heti közlekedésbiztonsági összefoglaló

Elvileg nem terveznek sebességkorlátozást a német autópályákon. A kínai autók feljövőben, kivéve néhány, közlekedésbiztonságot érintő ponton. Angliában gondok vannak az okos-autópályákkal. Ausztráliában mobilfigyelő kamerákat tesztelnek. Súlyosan elhasalnának a vizsgán az olasz sofőrök.

Tovább A német autópályák sebességkorlátozásától a vizsgán megbukó olasz sofőrökig – heti közlekedésbiztonsági összefoglaló

A fáradtság/elalvás miatt bekövetkezett balesetek száma ijesztő. Mit tegyünk? Van a 2 másodperces szabály, de van egy másik - relatíve - egyszerű számítási módszer a követési távolság meghatározására. A brit kormány vizsgálódik, mert sok autós panaszkodik: egyre inkább vakítanak a fényszórók. Amszterdamban e-bringa-lassító cuccal kísérleteznek. A Tesla egyezségre jutott a halálos Autopilot-baleset ügyében.

Tovább Az elalvásos balesetektől az ütköző „önműködő” Tesláig – heti közlekedésbiztonsági összefoglaló

Elkobozták az első autót Ausztriában egy külföldi gyorshajtótól. Hány lóerős legyen az autóm? - az ADAC segít. Újítás a berlini gyalogos közlekedési lámpákban. Veszélyesek a teherbiciklik gyerekeknek. A szülők nyomon követhetik autót vezető gyerekeiket. 1,2 milliós bírság a budapesti ámokfutónak. 103 éves nénit "fogtak" az olasz carabinierik.

Tovább Az első Ausztriában elkobzott autótól az aggódó szülőkig – heti közlekedésbiztonsági összefoglaló

Több balesetet okoznak a kezdő villanyautósok. Legyenek négyszínűek a közlekedési lámpák az "önállósodó" autók miatt? Hogyan kezdhetik biztonságosan az új szezont a motorosok? Nagyobb követési távolság betartását kérik az összes osztrák autópályára kivetített üzenetben.

Tovább A kezdő villanyautósoktól a négyszínű közlekedési lámpákig – heti közlekedésbiztonsági összefoglaló

Nem minden EU-s ország halad jó tempóban a cél felé, hogy 2030-ig felére csökkentsük a halálos balesetek számát. Továbbra is megússzák a törvénysértést a külföldi sofőrök? Több szempontból fontos a tavaszi autómosás. Egy amerikai hídról lelógó kamion sofőrjének látványos mentése. Kvízkérdések az unalmas ausztrál autópályákon - állítólag működik.

Tovább A halálos közúti balesetektől a hídról fityegő kamionig – heti közlekedésbiztonsági összefoglaló

Sok úton dolgozó sérül meg a figyelmetlen autósok miatt. Számos baleset oka volt tavaly a kis követési távolság - de hogy kell jó követési távolságot tartani? Mire figyeljenek az idős sofőrök a szakértők szerint? ADA nyáriabroncs-teszt. "Repülő" híd Ausztriában, mellyel sokat spórolnak.

Tovább Sok figyelmetlen autós okozta balesettől a repülő hídig – heti közlekedésbiztonsági összefoglaló

30-as zónák pro és kontra. Elvakít a nap? Az ügyészséget nem érdekli. Gyorshajtás, vakmerőség, kerékpárosok: a legnagyobb problémák Ausztriában. Münchenben nem csak a büntetés erejében hisznek. Veszélyesek a megcsavarodott gyerekülés hevederek? A nagy amcsi e-pickupok átszakítják a szalagkorlátot (videó).

Tovább A vasúti balesetektől a 30-as zónákig – heti közlekedésbiztonsági összefoglaló

Hol van a legtöbb közlekedési baleset a világon? Hogy teljesítenek a budai traffipaxok? Melyek Magyarország legveszélyesebb útjai? EU-s szintre vinnék a jogsik még szigorúbb bevonását. Csökkentik a tempót néhány városi autópályán Franciaországban. Több a dugó a német Autobahnokon. És miért nincsenek hamutartók az új autókban?

Tovább Fixen telepített budai traffipaxoktól a vezetéstől eltiltásig az EU-ban – heti közlekedésbiztonsági összefoglaló

Túl nehezek az elektromos autók ahhoz, hogy a szalagkorlát, mint utolsó esély megállítsa őket. A buszsávokat nem tiszteljük. Egyelőre nem mondhatjuk, hogy az e-roller veszélyesebb mint a bicikli. Nem lesznek fizetőkapuk Horvátországban.

Tovább Veszélyes villanyautók, elektromos rolleres sérülések, bezárt horvát fizetőkapuk – heti közlekedésbiztonsági összefoglaló

Megint több a baleset a vasúti átjárókban, leginkább figyelmetlenség miatt. Csehországban idén már lehet, hogy lesznek 150-es autópálya-szakaszok. Egyre szélesebbek az autók. Jók lettek a tavalyi töréstesztek. Mit jelentenek a furcsa pöttyök a német utakon? Hogyan tanuljunk a hibáinkból?

Tovább A több vasúti átjárós balesettől a cseh 150 km/h-ig és Obi-Wan Kenobiig – heti közlekedésbiztonsági összefoglaló

A sok kütyüzés az autóban, gondolva itt az egyre nagyobb kijelzőkre, ellenünk fordulhatnak. Az asszisztensek pedig nem mentik meg az életünket. Németországban inkább a bevételre hajtanak a traffipaxokkal a közlekedésbiztonságra nevelés helyett? Meddig marad bennünk az alkohol? Tovább mint (az akár józanul is) gondolnánk.

Tovább Sok a kütyü az autókban, nem minden traffipax a nevelésről szól, meddig tart ki az alkohol – heti közlekedésbiztonsági összefoglaló

A kis gyorshajtásokat nem büntetik pontokkal januártól Franciaországban. A tinédzsereket nem érdemes sokkolni - valószínűleg nem lesznek ettől biztonságosabb sofőrök. Nagy-Britanniában két év múlva már önvezető autók száguldhatnak az autópályákon. Mit tegyünk, ha párás a nyomorult ablak az autóban?

Tovább A tinik sokkolásától és a csökkenő francia büntetéstől a párásodó ablakokig – heti közlekedésbiztonsági összefoglaló

Egyelőre nem az elvártnak megfelelően csökken a halálos közúti balesetek száma Németországban. Mi a probléma? A közúti agresszió elkövetőit tárja fel egy jelentés nem, kor és autótípus szerint. A Stille Nacht érdekében: hogyan vigyük haza ügyesen-okosan a karácsonyfát?

Tovább A túl lassan csökkenő számú balesettől a karácsonyfa szállításáig – heti közlekedésbiztonsági összefoglaló

Címkék

főpolgármester választás kapcsolat Ford Ka Brixton Brabus hivatalos Brabusz blog hídpornó Martorell Rudolf Yaris Ford Transit autóreklám autómosó terepjáró vadász gördeszka Nissan carspotting gólya egyirányú utca Portugália OBB hómaró biztosítás sofőr röhej Drezda DDR halottaskocsi Waze hókotró 4-es metró kuka FKF traktor túlméretes szerelvény üldözés tetőbox prius megállás 60-as tábla tapolca királynő Trabant kresz-módosítás kézműves tábla természetkárosítás olajkút zala megye akadálymentesítés kgfb fekvőrendőr union kötelező felelősségbiztosítás NÚSZ nosztalgia figyelmeztető jelzés 112 közvilágítás segélyhívó downhill természetvédelem hírek kijárási tilalom aluljáró Lánchíd építkezés mixerautó betonmixer mixerkocsi street art libegő kerékbilincs MOL Limo trolibusz sorompó alagút 1-es út BKV fedélzeti kamera fénysorompó m3-as autópálya félsorompó járda mentők villamos Jaguar útburkolati jel Berlin felicia pickup diy motorkerékpár tűzoltóautó autómegosztó körforgalom Volán skoda zene Toyota volkswagen M1 gyorshajtás hülyenév ittas vezetés videó hülye kiírás BMW tábla büntetés Hollandia rendszám matrica gyalogos bicikli Frankfurt rendőrség környezetvédelem kamion kereszteződés busz téli felkészülés tréler autóút M0 Barkas roller büntetőfékezés tél embléma vicces buszsáv Franciaország zöld hajó metró toyota prius közlekedés autópálya motoros vasúti átjáró közút dashcam reklám hirdetés COVID-19 Urban Collëctif ICE opel frontera Spanyolország Isuzu 3-as metró felújítás Lime Párizs dízel korlátozás 5g M30 M7-es autópálya M1-es autópálya vasút hoax ZalaZONE online térkép forgalommal szemben aszfaltfestés felfestés autólopás hülyeség hőség győr csákvár felmérés varsó elektronikus jegy forgalomcsillapítás légszennyezés dugódíj levegő munkacsoport ellenőrzés közúti ellenőrzés gazdagrét városépítészet koppenhága fiat jegy Gyermekvasút kerékpársáv ergonómia omsz megkülönböztető jelzés bérlet talált tárgyak közösségi matchbox kolodko margit híd autós üldözés 8-as jegybankelnök matolcsy ford f150 modell Honda hódmezővásárhely visual signature c evolution futár ctis autóipar fizető parkolás kia niro sportage lakott terület kezdete lakott terület vége genf daru citroen agip mol oldaltávolság józsefváros traffix dashcam taxi jobbra tartás m1-m7 őz vadveszély jog felelősség kár m1m7 elektromos motor tűzoltógarázs e-mobilitási tranzíció Olaszország Bubi kresz traffipax utastájékoztatás húsvét kispolszki pötördi szerviz bicske volánbusz India köpködés Szentendre közlekedési lámpa múzeum felesleges tábla sebességkorlátozás tömegközlekedés hidrogénautó 8126 renault kerékpárút USA közbringa kerékpár Európa suzuki autóroncs Budaörs bogár vw elektromos autó parkolás francia 30 mercedes autómatrica kerékpáros autópálya-pihenő hibás tábla szabálytalanság vezetéstámogatás magyarország balesetveszély vw bogár mobilozás BKK önvezető autó programajánlómúzeum év körforgalma Vecsés Svájc baki mirai borgwarner kerékpáros stratégia ceausescu bukkanó hannover babakocsi kerekesszék árpád híd ötlet elektromos jármű navigáció karlobag kortrijk IAA tuning elektromos Budapest Közút útfelújítás útfelbontás LPG autógáz Jogger belgium tükör fenntartható mobilitás continental karácsony stoptábla elsőbbség jövőautó rangefinder egészség Forma-1 ugrató veszélyes helyzet mazda mazda 6 mps kerékcsere rumpold BYD bor burgenland menetrögzítő kamera octavia lakatolás kiss&ride felnikupak LED világítás gyerekek ugratás repülőtér autószállító BYD Atto 3 sebesség benzinkút fényhíd szigetelőszalag zebra Dacia Logan Taliant Thalia Törökország biciklis elvesztés pótlás lengyelország Lakó-pihenő övezet szabály várakozás Egyesült Királyság elektromos busz zacskó útépítés Budapest dekor 20 hidrogén útdíj motor állapot Ausztrália Passat lökhárító karosszéria javítás e-roller rozsda karbantartás heti összefoglaló kresz tábla használtautó import használtautó-import kesztyűtartó barkács használtautó-vásárlás teherautó sebességhatár 30-as tábla Nagy-Britannia Audi felni kifordított kifordított felni münchen horvátország homokvihar homok vihar korrózió tesla látási viszonyok Kína légzsák biztonsági öv utasvédelem rádió retró hangszóró klasszikus Lada zsiguli biztonság várandósság hólánc Ausztria új autó statisztika téli gumi mobiltelefon autonóm autózás mikromobilitás agresszió Honda E:ny1 la motorhiba olajfüst olajfogyasztás euro-norma Vito Mercedes Vito Ferrari emelkedő beláthatatlan útszakasz nissan ariya orosz autó rakomány tankolás hóember lakópark autógyár fejlesztés infrastruktúra párásodás klíma büntetőpont alkohol irányjelző betegség pszichológia UAZ közterület autó figyelem kreatív roncs retro Dakar dugattyú hidrogénbusz Vision Zero cserbenhagyás lakat relatív gyorshajtás elektromos kamion Csehország alkatrész művészet traffix érdekesség fizetőkapu logó vicc előzés törésteszt poén különlegesség dohányzás az autóban alto suzuki alto figyelmetlen Baja smart lakótelep hagyomány 40-es tábla túlkorlátozás gyermekülés történelem közlekedési morál facebook golf nyár figyelemelterelés napelemes autó lightyear nyári gumi teszt sainz alonso omoda madrid robogó teherbringa Babboe elektromos munkagép szigorítás záróvonal gázolás elhagyatott elkobzás szabálytalan Magyar Közút Tanuló tanulóvezető T matrica tanulóautó friss jogsi jogosítványszerzés ORFK feketedoboz szalagkorlát szár elektromos kerékpár németország elektromosautó kapubejáró foci futball sportpálya kerítés swift napelem teherbicikli biciklisáv töltés kutya fantomcég dobós cég bírság vandalizmus szerbia oktatás GTI hamisítás alvázszám visszaélés bűncselekmény elektromos hajó balesetmegelőzés baleset fényszóró infotainment közlekedésbiztonság figyelmetlen sofőr követési távolság fáradtság elalvás régi autó kijelző képernyő figyelmetlenség ADAC veszély prizma CD lemez láthatóság id.7 volkswagen id.7 érintőképernyő izzó lámpa utazás izzókészlet Autobahn kínai autó jogosítvány kamera ai megfigyelés plakát intertraffic zajvédő fal kresz2024 ramcatch korlát sx4 suzuki sx4 felirat plakett katalizátor poller terelőoszlop intertraffic 2024 iskola temető főút műszaki műszaki vizsga gyalogátkelő tégla körút hungária dugó csúcsforgalom rendőrautó szellőző

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ