Felhasználási feltételek

1. Bevezetés

A traffix.hu weboldal (a továbbiakban: „Weboldal”) online felületet biztosít a közúti közlekedés résztvevői által észlelt közlekedésszervezési hibák, problémák bejelentésére és a bejelentésekkel kapcsolatos további történések dokumentálására.

A Weboldal két fő részből áll:

 • Hibabejelentő felület: Itt a felhasználók regisztráció nélkül, akár névtelenül is bejelenthetnek hibákat. A név megadása opcionális, és a bejelentő a weboldalon elrejtheti („Névtelen bejelentő”). Az e-mail cím megadása sem kötelező, de a bejelentővel való kapcsolattartás és a hiba hatékonyabb megoldása érdekében javasolt.
 • Blog: Zömmel autós és közlekedési újságírók által szerkesztett blog, aktuális hírekkel, cikkekkel és hasznos információkkal.

A Weboldal használatával Ön (a továbbiakban: „Felhasználó”) elfogadja a jelen Felhasználási feltételeket. Amennyiben nem fogadja el a Felhasználási feltételeket, kérjük, ne használja a Weboldalt.

2. A szolgáltató adatai

A Weboldal üzemeltetője:

 • Név: Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesület
 • Székhely: 8085 Vértesboglár, Petőfi u. 13.
 • E-mail: info@traffix.hu
 • Felelős szerkesztő: Rácz Tamás

3. A Weboldal tartalma

A Weboldalon található tartalmak kizárólag tájékoztatási célt szolgálnak, nem minősülnek szakmai tanácsadásnak. Az üzemeltető nem vállal felelősséget a Weboldalon található, nem általa rögzített tartalmak pontosságáért, teljességéért, aktualitásáért, jogszerűségéért, a Felhasználó által feltöltött képek tulajdonjogának esetleges megsértéséért.

4. Hibabejelentő felület

A hibabejelentő felületen a Felhasználók:

 • Regisztráció nélkül, névtelenül is bejelenthetnek közlekedésszervezési hibákat, problémákat.
 • Feltölthetnek fényképeket és közreadhatnak videólinkeket a bejelentett hibákról.
 • Nyomon követhetik a bejelentett hibák javítási folyamatát.

A hibabejelentő felület használatakor a Felhasználók kötelesek:

 • Valós és pontos információkat megadni.
 • Nem trágár, nem sértő, nem gyűlöletkeltő, nem diszkriminatív nyelvet használni.
 • Nem sérteni mások jogait.

A traffix.hu fenntartja a jogot, hogy a valótlan, pontatlan, trágár, sértő, gyűlöletkeltő, diszkriminatív tartalmakat a bejelentővel való előzetes egyeztetés nélkül javítsa, törölje.

A hibabejelentő felületeken feltöltött szöveges és képi tartalmakkal kapcsolatban a traffix.hu kizár mindennemű szellemi tulajdonjoggal kapcsolatos felelősséget; a bejelentések szöveges és képi tartalmával kapcsolatós kétségei esetén azokat jogosult értesítés nélkül törölni a Weboldal tárhelyéről.

5. Bejelentések elbírálása

A traffix.hu a bejelentett hibákat a beérkezés sorrendjében elbírálja. A bejelentés elbírálása során a traffix.hu az alábbiakat vizsgálja:

 • A bejelentés valós és pontos információkat tartalmaz-e?
 • A bejelentés a traffix.hu hatáskörébe tartozik-e?
 • A bejelentés súlyossága alapján szükséges-e beavatkozás?

A traffix.hu a bejelentés elbírálásáról a bejelentőt általában e-mailben is értesíti.

6. Blog

A blogban zömmel autós és közlekedési újságírók által szerkesztett cikkek, hírek és hasznos információk találhatók. A cikkek, hírek és információk a szerzők véleményét tükrözik, nem feltétlenül esnek egybe a traffix.hu álláspontjával.

A blogban található tartalmakat a Felhasználók szabadon olvashatják, megoszthatják, de nem módosíthatják, nem sokszorosíthatják. A Weboldal bármely tartalmának átvétele a forrás megjelölésével engedélyezett.

7. Felelősségvállalás

A traffix.hu nem vállal felelősséget a Weboldal használatából eredő – közvetett vagy következményes – anyagi vagy nem anyagi károkért.

A traffix.hu üzemeltetője a Weboldal folyamatos működtetésére törekszik, azonban alkalomszerűen előfordulhat, hogy a Weboldal elérése nem biztosított. A traffix.hu nem garantálja a Weboldal folyamatos és korlátlan elérhetőségét, és kizár minden felelősséget az annak elérhetetlenségéből fakadó károkért. A traffix.hu a Weboldalon található információk rendszeres frissítésére törekszik, de nem garantálja a Weboldalon található bármely információ teljességét vagy pontosságát, és kizárja a felelősségét minden, ezen információk használatából keletkező kárért.

8. Adatvédelem

A traffix.hu a Felhasználók által megadott személyes adatokat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően kezeli és feldolgozza.

9. Bejelentések tartalmának módosítása

A traffix.hu fenntartja a jogot, hogy a hibabejelentő felületen bejelentett hibák tartalmát a bejelentővel való előzetes egyeztetés nélkül módosítsa.

10. Jogorvoslat

Amennyiben a Felhasználó a traffix.hu szolgáltatásával kapcsolatban panasszal kíván élni, azt az alábbi elérhetőségeken teheti meg:

E-mail: info@traffix.hu

A traffix.hu a panaszt a beérkezéstől számított 30 napon belül elbírálja és írásban értesíti a Felhasználót a panasz elbírálásáról.

11. A Felhasználási feltételek nyelve

A jelen Felhasználási feltételek nyelve a magyar.

12. Egyéb

A traffix.hu jogosult a Weboldal tartalmát és szolgáltatásait bármikor módosítani, illetve megszüntetni. A traffix.hu továbbá jogosult a Weboldal használatát korlátozni vagy megtiltani bármely Felhasználó számára, aki a Felhasználási feltételeket megsérti.

A jelen Felhasználási feltételekre a magyar jog az irányadó. A Felhasználási feltételekkel kapcsolatos jogviták eldöntésére a Magyarország bíróságai rendelkeznek kizárólagos joghatósággal.

A traffix.hu jogosult a jelen Felhasználási feltételeket egyoldalúan módosítani. A módosítások a Weboldalon történő közzététellel lépnek hatályba.

A Felhasználók a Weboldal használatával tudomásul veszik és elfogadják a jelen Felhasználási feltételeket.

Utolsó frissítés: 2024. február 23.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ