Rosszul látható közlekedési lámpa a XIII. kerületben

Probléma leírása

Szegedi út-Reitter Ferenc út sarkán található közlekedési lámpa rosszul, illetve nem látható az előtte álló (ideiglenes) villanypóznától.

Helyszín

Budapest, Unnamed Road, 1013 Hungary

Megoldási javaslat

Vagy a lámpát vagy a villanypóznát kellene arrébb rakni.

Események

2021.02.24.
Teljesen jogos. Bejelentettük a problémát a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Közterületi Divíziójának.
2021.04.28.
Semmi válasz. Ismét írtunk.
2021.04.29.
A kerület alpolgármestere válaszolt, hogy az "említett lámpa valóban egy oszlop mögött van, de ahogy a mellékelt képen is látszik, a kereszteződéshez érkező autósok már kellő távolságból láthatják. Megkönnyíti a helyzetet az is, hogy van még egy lámpa magasabb pozícióban, éppen az érkező autósok előtt, jól látható helyen. Így én nem érzem problémásnak a helyzetet. Erősíti ezt az is, hogy a rendőrségi baleseti statisztikai adatok szerint sem számít veszélyes csomópontnak." És bár a hely illetékese a Budapest Közút, a válasznak megfelelően lezárjuk az ügyet.
2021.05.03.
A bejelentő kérésére újra megnyitjuk az ügyet, mert szerinte a kiegészítő lámpa nem látszik egyáltalán, abból a szempontból pedig nem releváns a fenti lámpa.
2021.05.03.
Bejárjuk a helyszínt.
2021.05.14.
Aztán még írt a Budapest Közúttól egy létesítmény mérnök:
"A helyszíni bejárásunk során gépjárműből fényképsorozatot készítettünk, melyeken megfigyelhető, mit lát a csomóponthoz közeledő gépjárművezető.
A tapasztalatok és a fényképek tanúsága szerint a portálkaron elhelyezett 300 mm-es jelzőfej nincsen takarásban. A helyzetjelzőtől kb. 20 méterre már előtűnik a jobb oldali 200 mm-es jelzőfej, a csomópont előtt állva pedig tökéletesen látszódik a jobbos kiegészítő lámpa is. Mivel a jobbra kanyarodó gépjármű épp kijelölt gyalogos-átkelőhelyen halad át, ezért balesetbiztonsági szempontból nem jelent problémát, kicsivel később észleli a szabad jelzését, és emiatt lassabban, körültekintőbben közelíti meg a csomópontot. A jelzőlámpa áthelyezését Társaságunk nem tervezi. A közelében található villanyoszlop a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. üzemeltetésében van, áthelyezéséről ők tudnak gondoskodni. Megértésüket köszönjük."