Senkiben nem tudatosul a "jobbkezes" utca

Probléma leírása

Jelzőlámpás kereszteződés van a Bogdáni út-Huszti Út-Vihar utca csomópontnál. Zöld jelzéssel a Huszti út irányából egyenesen haladva (keresztezve a Bogdáni utat) az autók a Vihar utcában folytatják útjukat, ahol rögtön jobbkezes utcák sora van. A Huszti út felől lendületesen érkező autósok többsége nem, vagy csak későn veszi észre az első Bogdáni útra párhuzamos jobbkezes utcát (nevesincs utca, így lehet Meggyfa utca visszakanyarodó szervizút jellegű szakasza vagy a Bogdáni úthoz tartozik, mert a Bogdáni út 16. háztömbje után nyílik az utca).

A Huszti út-Vihar utca meglehetősen nagy forgalmat enged át, így a forgalmasabb órákban lakosok ablaka alatt óránként 5-10 dudálás/káromkodás/üvöltözés is van a meg nem adott jobb-kéz előny miatt. Hetente több, 3-4 kisebb koccanás is van. Lakóként az ablakom előtt zajlanak az események, dudálás, anyázás, koccanás miatti torlódás.

Helyszín

Budapest, Meggyfa (szervízút szerű szakasza) - Vihar utca, 1033 Magyarország

Megoldási javaslat

A Huszti út felől egyenesen a Vihar utcán tovább haladó forgalomnak elsőbbséget kellene biztosítani, úgy hogy minimum az elsőt (Meggyfa utca parkolókkal szegélyezett "szerviz") utcát le kellene korlátozni elsőbbségadás kötelező táblával! Nem ártana a többi, jelenleg jobbkezes előnnyel bíró a Vihar utcára érkező autós forgalmat korlátozni sem egészen az Óbudai piacig, mert rengeteg koccanás van (áttételes anyagi kár) a meg nem adott jobbkéz előny miatt. És aki ismeri a környéket az tudja, hogy a Vihar utca egy gyűjtő út, amibe jellemzően társasházas és lakótelepi utcákból szivárog a forgalom. A Vihar utca Bogdáni üt és Vörösvári út közötti szakaszát főúttá kellene alakítani.

Események

2022.09.19.
De szuperek az illusztrációk!!! Külön köszönjük a bejelentőnek. Ezt a helyszínt a közeljövőben bejárjuk.