Nehezen belátható jobbkezes utca

Probléma leírása

Évek óta fennálló probléma, hogy a Hunor utcában közlekedőknek jobb kéz szerinti elsőbbséget kell adni a Góbé utca felől érkező autóknak, de a Hunor utcából nagyon nehéz belátni a Góbé utcába, aminek az egyik okozója az utca sarkán lévő bokor. Előfordul, hogy csak akkor lehet észlelni egy onnan érkező autót, amikor már kilóg annak az eleje, aztán meg jön a dudálás, ha nem kapja meg az elsőbbséget... vagy szimplán nem tudja az arra közlekedő, hogy abból a beláthatatlan utcából érkezőnek van elsőbbsége és akkor ő is nyomja a dudát. Meglepő módon ezek ellenére a balesetek ritkák itt, de a dudálgatás vagy satufékezés mindennapos.

Helyszín

Budapest, Hunor u. 51, 1037 Magyarország

Megoldási javaslat

Bejelentő javaslatai: Első lehetőség: Elsőbbségadás kötelező tábla kihelyezése a Góbé utcába, adjanak inkább ők elsőbbséget a Hunor utcában közlekedőknek, mert úgyis nagyobb az átmenő forgalom a Hunor utcában. Második lehetőség: Egy tükör kihelyezése a Góbé utca felé irányítva, hogy könnyebben észre lehessen venni az onnan érkező autókat, ha nem akarják alárendelté tenni. Harmadik lehetőség: Kivágni a bokrot a Hunor utca és a Góbé utca sarkán ezzel valamelyest könnyítve az utca beláthatóságát.

Események

2021.11.15.
Megvizsgáljuk a helyszínt, mert a Google Utcakép alapján nem tűnik nehezen beláthatónak, igaz, a Google kamerás autó jó magasan rögzíti a képeket...