Gyalogos- és kerékpárút indokolatlan lezárása több, mint egy éve

Probléma leírása

Több, mint egy éve a gyalogos és kerékpárút le van zárva egy egyméteres úthiba miatt. A kikerülés miatt át kell menni a nagy forgalmú 6-os úton egy hosszú pirost mutató zebrán a lezárás miatt megközelíthetetlen aluljáró használata helyett. Amúgy átlátva a helyzetet, szinte mindenki gond nélkül áthalad a hibás felületen, gyalog is, bicajjal is.

Helyszín

Budapest, Növény u. 83, 1223 Magyarország

Megoldási javaslat

Nyilván az úthiba (kb 6 m2-es terület) kijavítása. Az út alatt egy csatorna megsérülhetett, valószínűleg annak a javítása tart sokáig (de egy évig?), így az is jobb megoldás, megszokott módon, vaslappal áthidalni a hiányos burkolatot.

Események

2021.08.11.
A bejelentő is küldött képeket, kész lett, szép lett, köszöni mindenkinek.
2021.09.06.
Ezt válaszolta a Budapest Közút: "Tavaly novemberben a kerékpárút jelzett szakaszán – valószínűsíthetőleg korábbi kivitelezési hiányosságok miatt – egy két méter mélységű beszakadás történt. A kerékpárutat ekkor lezárták és a Budapest Közút Zrt. munkatársai a balesetveszély elhárítása érdekében feltöltötték a beszakadást. A kerékpárút ezen szakasza ugyanakkor még garanciális, így a korábbi építő feladata lenne a teljes javítás elvégzése. A kivitelező ezt a kötelezettségét sokáig vitatta, az érdemi javítást júliusban kezdte meg."
2021.09.07.
Rákérdezünk a bejelentőnél, mi a helyzet...