Hiányzó Elsőbbségadás kötelező tábla

Probléma leírása

Hernádnémetiben az Erdei Ferenc és Béke utca kereszteződésénél eltűnt az elsőbbségadás kötelező jelzőtábla (Google utcakép alapján ott valamikor STOP-tábla volt kihelyezve), csak az oszlop maradt. így jelenleg jobbkéz-szabály lenne érvényes, de erre sincs, ami felhívná a figyelmet. A Béke utcán Tiszalúc irányába haladva, a sarkon álló épület kitakarja, ezáltal nehezen belátható a kereszteződés. Jellemzően amikor lassítok, hogy meggyőződjek arról nem érkezik jobbról jármű, a mögöttem haladó elkezd kielőzni a szembejövő sávon.

Helyszín

Hernádnémeti, Erdei Ferenc u. 45, 3564 Magyarország

Megoldási javaslat

STOP-tábla pótlása, vagy legalább egyenrangú kereszteződés tábla kihelyezése.

Események

2021.04.28.
Egyetértünk. Bár tudjuk, hogy nem szabad megszokásból vezetni, ez inkább tűnik hiányosságnak, mint tudatos lépésnek, tekintettel arra, hogy az oszlop kint maradt. Ha pedig szándékos, akkor érdemes Forgalmi rend változás figyelmeztetést vagy a bejelentő által is javasolt Egyenrangú útkereszteződés táblát kihelyezni.
2021.04.28.
A problémát jeleztük a nagyközség polgármesterének.
2021.05.27.
Nem jött válasz, úgyhogy ismét jeleztük a problémát a polgármesternek.
2021.08.22.
Továbbra sem jött válasz a polgármestertől. Bejelentettük az ügyet a megyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Mérésügyi Főosztálya vezetőjének.