Megszűnő külső sáv (bárhol)

Probléma leírása

A probléma természetesen nem az úttal van, de rengeteg balesetveszélyes szituáció származik amiért az emberek nincsenek tisztában a szabályokkal. A mai konkrét példa, de nem ez az első eset: belső sáv 50 km/h tempóval, nagy követési távolságokkal halad. Külső sáv üres. Külső sávban elhaladtam 3-4 autó mellett, majd balra indexelve a sáv megszűnése előtt elkezdtem lassan balra húzódni, ahova még egy utánfutóval is befértem volna, ha a bal sávban haladó "úr" nem érezte volna úgy, hogy én "bepofátlankodok" csak elé, majd "rám gyorsítva" visszajött mellém és nem engedett át a megszűnő sávból, aminek végén már parkolók vannak kialakítva. Természetesen vészfékezést követően be tudtam emberünk mögé sorolni, de úgy érzem a közlekedési veszélyeztetés fogalmát kimerítette a balesetveszélyes szituáció okozásával.

Helyszín

Budapest, 10 294, 1037 Magyarország

Megoldási javaslat

Talán a cipzárelv és az alapvetően előzékeny magatartás "nevelésével" javulhatna a helyzet. Akár egy tábla kihelyezésével (Németországban "divat"). A pozitív példa egészen biztosan működik. Az nagyon sokszor tapasztalom, amikor például kiengedek magam elé egy autóst, gyakran ő is kienged maga elé másik autóst, vagy átenged pár gyalogost. Ennyi.

Események

2021.01.27.
Budapest III. kerület polgármesterének írtunk, hogy fogjunk össze egy pilot projektre a Bejelentő jelezte helyszínen, a külső Bécsi úton. Vagyis kitennénk oda egy "oktató" táblát (mi szívesen legyártjuk!), olyasmit, amit a címlapfotóra tettünk (csak persze magyarul), aztán megvizsgáljuk, mi történik.