Körforgalmat Rákospalotára!

Probléma leírása

A Rákospalotai határút XVI. kerületi oldalán lakom, a magam és sok lakótársam nevében fordulok Önökhöz.

Jó ideje már, hogy a Rákospalotai határút Pálya utca, Rigó utca, Késmárk utca közötti szakaszán folyamatosan nő a forgalom: a reggeli-kora délelőtti, és a délutáni (hosszú) csúcsforgalmi időszakban dugók alakulnak ki, amit egyértelműen a Rákospalotai határút-Késmárk utca elágazásnál feltorlódó járművek hoznak létre. A Rákospalotai határúton az M0-s felőli szakaszon, valamint a Rákóczi úton és a Késmárk utcában zajló intenzív közlekedés (több autóbuszjárat is) olyan szituációt alakít ki, amely balesetveszélyessé teszi ezt a szakaszt, és jelentősen lassítja az áthaladást is. A Rákospalotai határútról balra fordulni a Késmárk utcára szintén balesetveszélyes, és gyakran hosszú várakozást követelő művelet, ugyanígy nehéz a Rákóczi útról érkező járműveknek (BKK autóbuszoknak is) balra fordulni a Rákospalotai határútra.

Helyszín

Rákospaloti határút

Megoldási javaslat

Sokan, a környéken lakók, a közlekedésben naponta résztvevők úgy véljük, ideje lenne ezt a balesetveszélyes, környezetet erősen szennyező szituációt valahogy megoldani. Körforgalom? Közlekedési lámpa? Egyes információk szerint több évvel ezelőtt már történt egy közbeszerzésipályázat-kiírás a jelzett közlekedési probléma megoldására, de ennek semmilyen eredményét nem tapasztaltuk eddig. Kérem az Önök segítségét a magam és sok erre közlekedő autós társam nevében.

Események

2020.12.03.
Az út kezelőjét tájékoztatjuk a problémáról. (Már csak azért is, mert erre korábban is jött már bejelentés, és egyelőre semmiféle érdemi választ nem adtak.)