Nagyon forgalmas és balesetveszélyes kereszteződés

Probléma leírása

Nagyon nagy a forgalom, mivel sok kamion is jár erre, és elég nehéz nekik bekanyarodni (mivel a legtöbb lekanyarodik/rákanyarodik a főútról/főútra). Emiatt csak még nagyobb lesz a dugó. Nem egyszer lehet hallani dudálást vagy csikorgó kerekeket még azelőtt is, mielőtt meglátnánk a kereszteződést a dugóban állva.

Helyszín

Budapest, Vidámvásár u. 104, 1164 Magyarország

Megoldási javaslat

Egy forgalomirányító jelzőlámpa nagyon jó megoldás lenne, mert elosztaná a forgalmat. Ezenkívül még egy kanyarodósáv is hasznos lenne, mert jelenleg meg kell várni amíg a kamionok (és a többi jármű is) elkanyarodik a főútról, ugyanis mellettük nem lehet elférni.

Események

2021.08.11.
Küldjük a bejelentést a Budapest Közútnak.
2021.09.24.
Válaszolt a Bp. Közút. Íme: "A Budapest, XVI. ker. Vidámvásár út-Simongát u. kereszteződéssel kapcsolatos, Társaságunknak megküldött bejelentésére az alábbiakat válaszoljuk.
A jelentős forgalmat lebonyolító csomópont jelzőlámpás forgalomirányítására vonatkozóan a XVI. kerületi önkormányzat elkészíttette a szakági terveket, melyre Társaságunk a forgalomtechnikai kezelői hozzájárulását megadta, és a hatósági engedélyt is megkapta. Így a beruházás megvalósításához szükséges építési engedélyes tervdokumentáció rendelkezésre áll.
A forgalomtechnikai terv a jelzőlámpás forgalomirányítás tervein kívül a Simongát u.-ban és a Vidámvásár utcában önálló kanyarodó sávok létesítését és gyalogátkelőhelyek elhelyezését is tartalmazza.
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Társaságunk hatályos beruházási programjában a csomóponton tárgyi közlekedésbiztonsági fejlesztése nem szerepel, a jelzőlámpás csomópont létesítési beruházásra forrás egyelőre nem biztosított. A rendelkezésre álló források szűkössége miatt új jelzőlámpás csomópont létesítése csak a Fővárosi Önkormányzat által biztosított költségvetési források függvényében, ütemezetten valósulhat meg. A helyszínt a megvalósításra váró helyszínek között számon tartjuk."
2021.10.01.
Az ügyet felfüggesztjük. Jövő tavasszal visszanézünk rá...