Veszélyes balra kanyarodás Szada felé az M3-as felett

Probléma leírása

M3-as autópályán Hatvan felé, Szada (Veresegyház)-Mogyoród lejárónál, miután lejöttünk a pályáról, elérünk az első kereszteződéshez. Ott balra - az M3 felett átívelő hídra -, Szada felé kanyarodni igen veszélyes! A felüljárón dupla szalagkorlát miatt alig lehet a balról érkezőket személygépkocsiból látni!

Helyszín

Mogyoród, Homoktövis u. 8, 2146 Magyarország

Megoldási javaslat

Nem tudom. (Nyilván kell a dupla szalagkorlát a biztonság miatt.)

Események

2020.10.12.
Úgy látszik a Google Utcaképen, hogy két tükör is segíti a betekintést. Megvizsgáljuk a helyszínt.
2020.10.19.
Megszellőztettük a kérdést: a bejelentő és néhányan a Facebookon is válaszoltak. Úgy tűnik, az egyik tükör teljesen használhatatlan, a másik pedig részben. Köszönjük, bejelentjük.
2020.11.02.
Válaszoltak a Magyar Közúttól. Bejelentésünk nyomán a keresztirányú forgalom sebességkorlátozó tábláit hangúlyosabbá teszik, hogy a kifordulók "munkáját" segítsék. Továbbá a kikanyarodást segítő tükröket is folyamatosan ellenőrzik!
2020.11.02.
Íme, a Magyar Közút válasza idézve: "A helyi adottságok, azaz a hídszerkezeti kialakítás miatt a korlátrendszer elhúzása nem lehetséges. A forgalombiztonság növelése érdekében az autópálya feletti hídon a Szada felől Mogyoród irányában közlekedők szempontjából hangsúlyosabbá tesszük az érvényben lévő sebességkorlátozást, aminek hatályát az érintett kereszteződés után Mogyoród irányában is kiterjesztjük, így segítve a könnyebb, balra nagyíves kikanyarodást az autópálya lehajtóról Szada irányában. A rálátásokat segítő forgalomtechnikai tükröket rendszeresen ellenőrizzük, rongálódás esetén a helyreállításukról, illetve a megfelelő beállításukról gondoskodunk."