Lámpás kereszteződés rövid áthaladási idővel

Probléma leírása

2018 szeptemberében került közlekedési lámpa a Szlovák út - Rákosi út kereszteződésébe. A Szlovák útról a Rákosi útra balra nagy ívben való bekanyarodás a lámpák kihelyezése után sokkal több időt vesz igénybe. Már csúcs időn kívül is jelentős torlódást okoz. Csúcsforgalomban, korábban sosem tapasztalt sorban állás van.
A kereszteződésben jelentős a balra kanyarodó autók száma, azonban a zöld jelzés hossza nem igazodik ehhez. Bár van kanyarodó sáv, az nem elég hosszú, ezért az egyenesen haladni szándékozó autók ugyan úgy kénytelenek várni. A kanyarodó autók rendszeresen kényszerülnek a sárga, vagy piros jelzésen való áthaladásra.
Csúcsidőn kívül és hétvégente rendszerint 1-1 autó áll csak a kereszteződésben, így teljesen fölöslegesen várva a zöld jelzést. (Az utóbbi idők nagy esőzései után 1-2 napig nem működött a lámpa, így jól megmutatkozott a különbség. Gyakorlatilag megállás nélkül lehetett közlekedni minden irányban.)

Helyszín

Budapest, Szlovák út 117, 1162 Magyarország

Megoldási javaslat

Csúcsidőn kívül és hétvégén a lámpák villogóra állítása, a csúcsidőben a Szlovák útról balra nagy ívben kanyarodóknak hosszabb zöld jelzés.

Események

2019.09.12.
Budapest Közútnak bejelentve.19ERK0033635
2020.08.25.
Átprogramozták a lámpákat!