Láthatatlan zebra Győrben

Probléma leírása

Győr. Nagysándor József és Kölcsey utca zebráját sokan nem veszik figyelembe, volt akit már láttam 90-nel is elmenni rajta keresztül. Sokan visszük itt át a gyerekünket. Ez egy óvoda előtt van és sokan még akkor sem állnak meg, mikor már rálépünk a zebrára. Nagyon veszélyes a hely, különösen, hogy megelőzi egy viszonylag hosszabb szakasz, ahol van idő begyorsulni.

Helyszín

Győr, Kölcsey u. 12, 9027 Magyarország

Megoldási javaslat

A Bejelentő javaslata: fekvőrendőrök kihelyezése - ami lassításra készteti a sofőröket - a zebra mindkét oldalára, így nem tudnak ilyen szakaszon közel 100-zal közlekedni lakott utcákban.

Események

2023.12.15.
Nem vagyunk fekvőrendőr-pártiak, így egyéb megoldási javaslaton gondolkodunk.
2024.01.16.
Például a képen láthazó pilonok megoldást jelenthetnek a lassításra - általában erre használják (meg arra, hogy balra kanyarodáskor az autók ne egyenesítsék ki, azaz vágják le a kanyart, mert azt általában gyorsan és figyelmetlenül teszik). De lehet megvilágított, esetleg stroboszkóppal ellátott táblát is kitenni. De a fekvőrendőr nem jó megoldás, mert például növeli a környezetszennyezést.
2024.01.16.
A problémát jelezzük az önkormányzatnak (Településfejlesztési és Városstratégiai Főosztály - Városfejlesztési és Városüzemeltetési Osztály).

Nemzeti Együttműködési AlapMiniszterelnökségBGA

A TraffiX működésének finanszírozásában a Nemzeti Együttműködési Alap is közreműködött.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ