Hiányzó zebra

Probléma leírása

A Kőér utca-Gergely utca kereszteződésénél hiányzik a zebra, ha az ember a Gergely utcán halad.

Helyszín

Kőér utca-Gergely utca sarok

Megoldási javaslat

Fessenek fel egyet (kettőt).

Események

2023.09.15.
Pontosítottuk a térképet.
2023.09.15.
Rákérdezünk a Budapest Közútnál, hogy miért van ez így.
2023.09.18.
Íme, a Budapest Közt válasza:
"A kereszteződésben kihelyezett közúti jelzőtáblák jól láthatóak és összhangban vannak a kialakított forgalmi renddel. A csomópont forgalombiztonságának növelése érdekében az elmúlt évtizedben már több beavatkozást tettünk. A csomópont Kőér utcai ágain középszigetek épültek, amelyek beszűkítik az útpályát, ezzel is lassítva a Kőér u. forgalmát. Itt gyalogosan biztonságosan lehet az úttesten átkelni. A Gergely utcán átvezető kijelölt gyalogos-átkelőhelyhez tartozó jelzőtáblák sárga fluoreszkáló keretes kivitelűre lettek cserélve, ezzel is biztosítva a kiemelt láthatóságot, lassító harántcsíkok kerültek felfestésre. A csomópont jelenlegi kialakításán pusztán további forgalomtechnikai eszközök (jelzőtáblák, burkolati jelek) elhelyezésével már érdemben javítani nem lehet.
Mindkét keresztező utcában nagy a gépjárműforgalom, ezért a forgalombiztonság növelése érdekében a kereszteződésben előforduló balesetek száma miatt is jelzőlámpás forgalomirányítás kiépítése lenne indokolt. A költségvetési források figyelembe vétele mellett kezdeményezzük a Fővárosi Önkormányzat felé a feladat megvalósításához szükséges forrás biztosítását.
A jelzőlámpás forgalomirányítás kiépítése ugyanakkor csak a Fővárosi Önkormányzat által biztosított költségvetési források függvényében, ütemezetten valósulhat meg. A helyszínt a megvalósításra váró helyszínek között számon tartjuk.
Kérjük tájékoztatásunk szíves elfogadását."

Nemzeti Együttműködési AlapMiniszterelnökségBGA

A TraffiX működésének finanszírozásában a Nemzeti Együttműködési Alap is közreműködött.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ