Problémás kihajtás a mélygarázsokból + túl sok parkoló autó az utca forgalmához képest

Probléma leírása

A Fogadó utcában a Metrodom A, B és C épületek mélygarázsból balesetveszélyes a kihajtás az utcán (a forgalmi sávban és nem az öblökben) parkoló autók miatt. Ezen felül a forgalmi sávban parkoló autók folyamatos szlalomozásra kényszerítik a közlekedőket.

Helyszín

Budapest, Fogadó u. 1, 1107 Hungary

Megoldási javaslat

Az utcában parkolni kizárólag az öblökben legyen lehetséges, a forgalmi sávokban legyen megállni tilos. Ezen felül szaggatott vonal felfestése az útpálya közepére egyértelműen jelölendő a két irány forgalmi sávjait.

Események

2021.11.23.
A Kőbányai Önkormányzat Városüzemeltetési Osztályának bejelentve.
2022.02.01.
Rákérdeztünk, mi a helyzet ezzel. Eddig ugyanis nem válaszoltak a kőbányai önkormányzattól.
2022.02.04.
Nem illetékes az önkormányzat, de azért foglalkoztak vele - írják válaszukban. Ezt is írják: "A Fogadó utca Gém utca és Somfa utca közötti szakaszán 2021. év elején a beérkezett lakossági jelzések okán közös helyszínbejárást tartottunk a BK Zrt. munkatársaival az érvényben lévő forgalmi és várakozási rend felülvizsgálatára. A bejárás során egyedüli balesetveszélyes helyszínként a Fogadó utca 1/B és 1/C épület közötti mélygarázs kihajtóval szemközti területet tártuk fel, mely kapcsán a megállási tilalom kijelölésével az megszüntetésre került.
Az útszakasz fennmaradó részén az útpályán szabályosan megálló járművek várakozásának tiltását nem találtuk indokoltnak, mivel azok közvetlen balesetveszélyt nem generálnak. Jelenlétük forgalomlassító, hiszen a kikerülési manőverekkel az övezeti sebességhatár betartására kényszerítik az ott közlekedő gépjárművezetőket."
2023.01.19.
Most látjuk, a bejelentőt nem tájékoztattuk az ügy lezárásáról. Bocsánat! Pótoltuk.