Szakmai ártalom: szépség az őrült kamionosról készült videón

Először is lássuk a videót!

A cseh cég sorőfjének viselkedése indokolatlan, ráadásul - látva a szemközti sávban ránézésre szabályosan közlekedő autót, melyet a fűbe kellett kormányozni, hogy elkerüljék a balesetet - nagyon veszélyes is. A cég vezetése már élnézést kért.

A hvg.hu szerint a cseh média is elkezdett nyomozni a sofőr után, akiről a kamionos cég képviselője elmondta, hogy nagyon nem kezdő, így még inkább érthetetlen, hogy az 55 éves férfi, miért veszélyeztette a többi járművezetőt.

A traffixos őszinte öröme

Végig sem néztem a videót, amikor megakadt a szemem az útburkolati jelek, a járdasziget, a terelő púpok minőségén. Így lehet szépen forgalmi rendet kialakítani és betartani (ebben az esetben nyilvánvalóan nem a hiányos, lekopott vagy soha fel nem is festett útburkolati jelek okozták a vezetői magatartást).

Franciaországban az útminőség és a felfestések minősége is kiváló; megkockáztatom, jobb minőségű, mint Németországban.

Minden elvágólag

A közlekedés biztonságán túl van ennek még egy jelentősége, hogy minden ilyen szépen kidolgozott,

  • hogy a járdaszigetet nem csorba kockakövekkel szegélyezik,
  • hogy ahol fűnek kell lenni, ott fű van egészen a szegély vagy az út széle melletti centiméterig, vagyis eleve telepítik a füvet, és azt össze-vissza megálló, az út szélének esetleg rossz kidolgozása miatt lesodródó autók nem koptatják ki,
  • ahol pedig aszfaltnak, ott aszfalt - kitűnő minőségben,
tehát minden elvágólag ott van a helyén milliméter pontosan: a táj- és városkép sokkal rendezettebb.

Nekem ez nagyon durván a vesszőparipám.

Most válasszunk ki két települést; egyet Ausztriából és egyet Magyarországról. Legyen ez a világhírű Fucking (december elsejétől egyébként a Fugging nevet viseli, miután elegük lett a településnévből) és a hasonlóan száz fős lélekszámú zalai Vöcköndöt.

Fucking (2020. decembere óta Fugging) Ausztriában

Vöckönd Zalában

Utópia

Látszik a különbség - pedig Fuc̶k̶ggingban sem százszázalékosan tökéletes az aszfalt-fű határ - és az útminőség és az "elvágósság" vagy "el nem vágósság" hatása a település képére. Ahelyett, hogy filozofikus (esetleg szociológiai) okfejtésbe kezdenék, elhatároztam, hogy ha nagyra nő az egyesületünk, és találunk pályázati pénzeket, megtámogatunk egy települést, és mindent "elvágólagosítunk". (Bocs, nem tudok az elvágólagnál. Katonaságnál imádták ezt a szót. Ha valaki tud jobbat, írjon!) Aztán, látva, milyen szép, amikor az autók kizárólag a számukra kialakított csinos parkolóhelyeket parkolnak, az út széléről nem hordják fel a murvát a teherautók, és a fű... igen, a drága és gyönyörű és illatos fű ott zöldellik az út széléig, minden település majd úgy szeretne kinézni. Elvágólag.

Címkék

főpolgármester választás vicces kapcsolat Ford Ka Brixton Brabus hivatalos Brabusz rendszám blog hídpornó Martorell Rudolf Yaris Toyota tűzoltóautó Ford Transit autóreklám autómosó terepjáró vadász gördeszka tréler reklám Nissan carspotting hajó gólya körforgalom egyirányú utca Portugália OBB rakomány hómaró biztosítás sofőr hülyenév röhej Drezda DDR Trabant zene halottaskocsi Jaguar Waze Barkas hókotró tél Frankfurt Hollandia 4-es metró téli felkészülés kuka FKF Volán buszsáv traktor túlméretes szerelvény autóút BMW üldözés tömegközlekedés tetőbox prius toyota prius szabálytalanság busz megállás dashcam 60-as tábla tábla tapolca kamion rendőrség királynő motorkerékpár kresz-módosítás kézműves tábla embléma volkswagen természetkárosítás olajkút zala megye villamos akadálymentesítés kereszteződés gyorshajtás útdíj kgfb fekvőrendőr kresz tábla union kötelező felelősségbiztosítás M0 büntetés mentők NÚSZ BKV nosztalgia figyelmeztető jelzés 112 közvilágítás segélyhívó downhill természetvédelem hírek kijárási tilalom aluljáró Lánchíd gyalogos járda közút építkezés mixerautó betonmixer mixerkocsi street art libegő hülye kiírás autómegosztó kerékbilincs MOL Limo trolibusz matrica 30-as tábla sorompó metró alagút hirdetés BKK közlekedés Franciaország környezetvédelem fedélzeti kamera zöld fénysorompó M1 autópálya m3-as autópálya roller vasúti átjáró baleset mobiltelefon félsorompó ittas vezetés videó kresz közlekedésbiztonság útburkolati jel Berlin skoda felicia pickup diy közbringa COVID-19 magyarország Urban Collëctif Budaörs autómatrica opel frontera balesetveszély sebességkorlátozás 30 Spanyolország Isuzu 3-as metró felújítás közlekedési lámpa 8126 hibás tábla Bubi felesleges tábla hülyeség Lime közösségi Párizs dízel korlátozás 5g USA M30 Magyar Közút M7-es autópálya mobilozás M1-es autópálya hoax önvezető autó ZalaZONE online térkép forgalommal szemben hőség győr kerékpáros figyelmetlenség balesetmegelőzés Budapest kerékpársáv kerékpár suzuki felmérés németország parkolás fizető parkolás forgalomcsillapítás légszennyezés dugódíj levegő munkacsoport ellenőrzés közúti ellenőrzés citroen francia

Legutóbbi bejegyzések

Archívum