Hallottál már a Brixton motorkerékpár-márkáról?

Szlovéniában kattintottam le pár hónapja ezt a fura motort, azzal a szándékkal, hogy utánanézek, mégis mi a fene ez. Angolos márkanév, de azért egy kis kínai-gyanú a típusjelzés fárasztó feltüntetése miatt (one-two-5), láthatóan profi kivitelezés, mégis épített café racer-hatás és sose hallottam még róla.

Brixton

A kutatási projekt kicsit megcsúszott, csak most találtam meg újra  fotót a feldolgozandó képek mappájában a laptopon. Pedig igazán nem igényelt sok munkát, hogy megtaláljam a megfejtést. A Brixton egy egzotikus motorkerékpár-márkák felélesztésére, életben tartására és teremtésére specializálódott osztrák vállalat, a KSR terméke. A KSR-é egyebek mellett a Benelli, a Lambretta, a Malaguti és a Royal Enfield, de vannak kreált, új márkáik is - például a Brixton. ( Bővebb infó a cégről itt , van magyar nyelvű aloldaluk is.) Ez pedig egy hivatalos gyári sajtófotó arról, amit én láttam, a BX125-ösről:

Bx125 Green 001

A klasszikus szépségű Brixtonokat eddig 125-ös és 250-es, Japánban készülő motorokkal lehetett megvenni, de januárban a Brüsszeli Motors-show-n bemutattak egy 500-as koncepciómodellt is, amivel már készülődik a Brixton belépője az igazán komoly márkák közé a motorkerékpár-piacon.

Brixton Bx500 001

Címkék

Legutóbbi bejegyzések

Archívum