Közelekedésí hírek? Hülyeség! Avagy a renitens tudósító kirohanása

Én is sokat gondolkodtam már azon, hogy tulajdonképpen mi értelme a tévés és rádiós "útinformoknak". Oké, baleset az M7-esen és Velence magasságától Budapestig áll a sor mint a beton - ez érthető és értelmezhető. De nagy a forgalom a Lánchídon, a rakparton, a ki- és bevezető utakon - hagyjál már. Ráadásul a helyzet percenként változhat, így sok esetben szerencse és türelem kérdése a stresszmentes közlekedés.

Ezt feszegeti az NBC-hez tartozó amerikai KPRC televízió tudósítója, aki először azon húzza fel magát, hogy a stúdióból a szót átadó hölgy rosszul ejti ki a nevét. Ha már élőben tudósítom a forgalmi jelentéseket, és szó szerint az életemet kockáztatom, nagyra értékelném, ha a stúdióban megtanulnák kiejteni a nevemet, mondja Anavid. (Ejtsd: Anávid.)

Bocsánat, Anavid, de hogyan néz ki dél felé - kér bocsánatot ugyanazzal a amerikaitévés-gombócaszámban-angollal a műsorvezető hölgy.

Itt kapcsol számunkra érdekes üzemmódba: elgondolkodom, mit csinálok most; élő közlekedési tudósítást... a TELEVÍZIÓBAN. Ezek pedig elavulnak. Van itt egy felújítás, másfél mérföldnyire, emiatt 60 másodperce megváltozott a forgalom, úgy is tűnt, mintha nagyon benne lennénk (a dugóban) - mondja a tudósító, de itt közbeszól a műsorvezető hölgy. Ezzel kapcsolatban felvetted a kapcsolatot a rendőrséggel?

Az autópálya szélén álló fickó válasza: Természetesen beszéltem a rendőrfőkapitánnyal... ja, nem... hanem megnéztem a Google Térképen. Egyébként akárhányszor kiküldtök ide, a Google Térképen nézem a forgalmat, és jelentést teszek nektek.. Amerikában az embereknek van hozzáférése ehhez a forráshoz (Google Térkép).

Úgy tűnik, mintha az ágy rossz oldalán ébredt volna - így a stúdió.

Nem is tudom, melyik oldalon ébredtem, viszont a legtöbb ember még mindig ágyban van, akik nem is figyelik a közelekedési tudósításokat, hogy kitalálják a legjobb utat a munkába eljutáshoz. Ellenben 57 további módja van ennek: Google Térkép, Apple Maps, Bing Maps, Ricky nagybátyámnak még mindig TomTom-ja van, kamionparkolóban beszélj egy sofőrrel, aki biztosan tud jobb módot, mint mi...

Majd, amikor filozofikus síkra kívánta terelni a bejelentkezést, egy gyors, Thank you, Anavivel visszavette a szót a stúdió.

A videón szereplő fickó neve valójában John Crist és humorista. Tehát ez egy kamuvideó. Vagy inkább leleplező, mutatva a műfaj régóta tartó értelmetlenségét?

És íme, a videó:

Ő pedig igazi Anavid, a KPRC közlekedési szakértője:
Anavid Igazi

Címkék

főpolgármester választás vicces kapcsolat Ford Ka Brixton Brabus hivatalos Brabusz rendszám blog hídpornó Martorell Rudolf Yaris Toyota tűzoltóautó Ford Transit autóreklám autómosó terepjáró vadász gördeszka tréler reklám Nissan carspotting hajó gólya körforgalom egyirányú utca Portugália OBB rakomány hómaró biztosítás sofőr hülyenév röhej Drezda DDR Trabant zene halottaskocsi Jaguar Waze Barkas hókotró tél Frankfurt Hollandia 4-es metró téli felkészülés kuka FKF Volán buszsáv traktor túlméretes szerelvény autóút BMW üldözés tömegközlekedés tetőbox prius toyota prius szabálytalanság busz megállás dashcam 60-as tábla tábla tapolca kamion rendőrség királynő motorkerékpár közlekedésbiztonság kresz-módosítás kézműves tábla embléma volkswagen természetkárosítás olajkút zala megye villamos akadálymentesítés kereszteződés gyorshajtás útdíj kgfb fekvőrendőr kresz tábla union kötelező felelősségbiztosítás M0 büntetés mentők NÚSZ BKV nosztalgia figyelmeztető jelzés videó 112 közvilágítás segélyhívó downhill természetvédelem hírek kijárási tilalom aluljáró Lánchíd gyalogos járda közút építkezés mixerautó betonmixer mixerkocsi street art libegő hülye kiírás autómegosztó kerékbilincs MOL Limo trolibusz matrica 30-as tábla sorompó metró alagút hirdetés BKK környezetvédelem Franciaország fedélzeti kamera zöld fénysorompó M1 baleset m3-as autópálya roller vasúti átjáró autópálya félsorompó ittas vezetés mobiltelefon közlekedés kresz útburkolati jel Berlin skoda felicia pickup diy közbringa COVID-19 magyarország Budaörs autómatrica opel frontera sebességkorlátozás 30 Spanyolország Isuzu 3-as metró felújítás közlekedési lámpa Bubi Lime közösségi Párizs dízel korlátozás 5g USA M7-es autópálya M1-es autópálya hoax önvezető autó ZalaZONE online térkép forgalommal szemben hőség győr Magyar Közút kerékpáros figyelmetlenség balesetveszély balesetmegelőzés Budapest kerékpársáv kerékpár suzuki felmérés németország parkolás fizető parkolás forgalomcsillapítás légszennyezés dugódíj levegő munkacsoport

Legutóbbi bejegyzések

Archívum