Autós üldözés 244 km/órával (videó)

8 perces, látványos, végső soron tanulságos videót posztolt a holland rendőrség TBV csoportja.

244 km/h

A TBV a Team Bijzondere Verkeerstaken rövidítése, körülbelül annyit jelent magyarul, hogy a különleges forgalmi feladatok csapata.

Az autót eleve gyorshajtásért szedték ki a rendőrök (189 km/órával ment), aztán - nem tudni, miért, mert utólag nem találtak bűncselekményre utaló nyomot a lefoglalt autóban - meglóg. Illetve próbál. Pedig a hátrafelé vevő kamera képén jól látszik, hogy felvillantották a "kövess" táblát az intézkedni próbáló TBV-sek.

Hollandiában egyébként tavaly vezettek be szigorúbb sebességkorlátozást az autópályákon (sőt, a legszigorúbbat egész Európában): reggel 6 és este 7 óra között legfeljebb 100-zal szabad menni; este 7 és reggel 6 között maradt a 130. A videó tanúsága szerint 19:18-kor rögzítették a gyorshajtást, így "csak" 59-cel lépte túl a megengedettet...

A videón látszik, hogy a menekülő sofőr igyekszik trükközni a VW Golf GTI-vel Hollandia középső részén az A1-es autópályán, viszont nem sikerül kizökkenteni a rendőröket. Ez utóbbi is jól kikövetkeztethető a kamera felvételéből: egy felesleges mozdulat nincs.

A videó harmadik percében az üldözött autó hirtelen fékez, amikor a rendőrök be is állnak elé. Ekkor a sofőr a Golffal az autópálya felhajtóján akart visszamenni, de meggondolta magát.

A végén, amikor már a helikopteres egység is megérkezik, légi - hőkamerás - felvételeket is láthatunk: az erdőben kapják üldözik a sofőrt és utasát, akik futva menekültek, az autót hátrahagyva. Végül csak az egyik gyanúsítottak fogják el, a másik később adta fel magát a rendőrségen.

A Közép-Hollandiai Rendőrség Insta-oldalán meg is jegyzik a bejegyzés végén, hogy szép együttműködés volt ez a különböző rendőri egységek között. (A rendőrök abban a pillanatban leadták a jelzést a központnak, amikor a Golf menekülőre fogta, és a központ azonnal több egységet indított, többek között a helikopteres egységet...) Az együttműködés azért is kellett, mert a Golf a menekülés közben  kilépett a közép-holland régióból, így másik rendőrhatóság illetékességi területére száguldottak, de azért az "eredeti" üldöző nem engedett a szorításból.

Az rendben, hogy a Golf GTI gyors autó, és látszik - hiába bérautó - a menekülő sofőr ügyesen terelgeti. Viszont vagy az autós ismeretei hiányosak - vagy kevésre tartotta a holland rendőröket vagy a pánik hozta a gyors döntést -, mert azt sejthette volna, hogy a Mercedes-AMG A35-öt, melyben a rendőrök voltak, nem lesz egyszerű lehagyni...

Címkék

főpolgármester választás vicces kapcsolat Ford Ka Brixton Brabus hivatalos Brabusz rendszám blog hídpornó Martorell Rudolf Yaris Toyota tűzoltóautó Ford Transit autóreklám autómosó terepjáró vadász gördeszka tréler reklám Nissan carspotting hajó gólya körforgalom egyirányú utca Portugália OBB rakomány hómaró biztosítás sofőr hülyenév röhej Drezda DDR Trabant zene halottaskocsi Jaguar Waze Barkas hókotró tél Frankfurt Hollandia 4-es metró téli felkészülés kuka FKF Volán buszsáv traktor túlméretes szerelvény autóút BMW üldözés tömegközlekedés tetőbox prius toyota prius szabálytalanság busz megállás dashcam 60-as tábla tábla tapolca kamion rendőrség királynő motorkerékpár közlekedésbiztonság kresz-módosítás kézműves tábla embléma volkswagen természetkárosítás olajkút zala megye villamos akadálymentesítés kereszteződés gyorshajtás útdíj kgfb fekvőrendőr kresz tábla union kötelező felelősségbiztosítás M0 büntetés mentők NÚSZ BKV nosztalgia figyelmeztető jelzés 112 közvilágítás segélyhívó downhill természetvédelem hírek kijárási tilalom aluljáró Lánchíd gyalogos járda közút építkezés mixerautó betonmixer mixerkocsi street art libegő hülye kiírás autómegosztó kerékbilincs MOL Limo trolibusz matrica 30-as tábla sorompó metró alagút hirdetés BKK közlekedés Franciaország környezetvédelem fedélzeti kamera zöld fénysorompó M1 m3-as autópálya roller vasúti átjáró baleset autópálya félsorompó ittas vezetés mobiltelefon videó kresz útburkolati jel Berlin skoda felicia pickup diy közbringa COVID-19 magyarország Urban Collëctif Budaörs autómatrica opel frontera balesetveszély sebességkorlátozás 30 Spanyolország Isuzu 3-as metró felújítás közlekedési lámpa 8126 hibás tábla Bubi felesleges tábla hülyeség Magyar Közút Lime közösségi Párizs dízel korlátozás 5g USA M7-es autópálya M1-es autópálya hoax önvezető autó ZalaZONE online térkép forgalommal szemben hőség győr kerékpáros figyelmetlenség balesetmegelőzés Budapest kerékpársáv kerékpár suzuki felmérés németország parkolás fizető parkolás forgalomcsillapítás légszennyezés dugódíj levegő munkacsoport ellenőrzés közúti ellenőrzés citroen francia

Legutóbbi bejegyzések

Archívum