Veszélyes fantomút Pest megyében

Probléma leírása

Sehol nem jelöli tábla, hogy Szentendrén, a dömörkapui elágazás nevű buszmegálló előtt jobbra az az útnak látszó aszfaltnyelv nem út. Még a kihelyezett macisajt (Elsőbbségadás kötelező) tábla is bekötőútra utal. Aztán néhány méteren belül ott egy hatalmas földkupac. Nagyon veszélyes!

Ráadásul a kupac eléggé messze van ahhoz, hogy az útról ne lehessen látni, és eléggé közel ahhoz, hogy ne tudjon a véletlenül bekanyarodó megállni. És még kicsit lejt is az út, tehát mindkét előbbi negatív szempontot erősíti...

Videó

https://youtube.com/shorts/pFx7vbK9w3g

Helyszín

Szentendre, Annavölgyi út 9220, 2000 Magyarország

Megoldási javaslat

Az út lezárása korláttal, tekintettel arra, hogy a földkupac mögött már "elkorhadt" az út.

Események

2023.01.30.
Magyar Közútnak jeleztük a problémát!
2023.02.02.
A Pest Megyei Igazgatóság szerint az adott útra betorkolló - ahogy mi hívjuk - fantomút magánút. "Az 'Elsőbbségadás kötelező' jelzőtábla eltávolítására az ingatlan tulajdonosait a tavalyi év végén felszólítottuk. Az ingatlan tulajdonosokat ismételten megkeressük" - írják.
2023.02.15.
Szerintünk ez kevés. Jártunk a helyszínen, és úgy gondoljuk, hogy a tábla eltávolítása nem elegendő, mert attól még az 1116-oson haladva a jobb oldali "fantomút" - a tábla nélkül is - rendes útnak tűnhet. Szerintünk érdemes lenne korláttal vagy jól kiemelt New Jersey-vel elhatárolni az utat, vagy egyszerűen felszedni az aszfaltot!