Általános iskola előtt száguldó autók Győrben

Probléma leírása

Az Útkezelőt, a győri önkormányzatot már többször megkerestük a következő problémával, amire érdemi megoldást még nem sikerült kapnunk.

A 9027 Győr, Puskás T. u. 37-39. C. szám alatt található általános iskolai épület (Örömhír Óvoda, Általános Iskola és AMI, ahová napi szinten 150 gyermek jár) a városból kifelé haladva az utolsó épület, melyet egy nyílegyenes útszakasz követ Győrszentiván felé. Bár a "Vigyázat gyermekek" tábla ki lett téve az iskolaépület előtti útszakaszon, a Győrszentivánról érkező autók még nem lassítanak le az iskolaépület előtt. Sokszor 100 km/óra sebességgel haladnak el.

Az iskolaépületünk előtti személyautó parkoló közvetlenül a Puskás Tivadar út mellett található. A be- és kihajtó, gyerekeket szállító autók vezetői rendszeresen találkoznak azzal a problémával, hogy a jóval nagyobb sebességgel hajtó autók miatt ezen az útszakaszon a parkolóból az úttestre való kihajtás és beparkolás nagyon veszélyes. Szeretnénk az iskolába járó gyerekek és az őket szállító autók biztonságán javítani.

Helyszín

Győr, Puskás Tivadar u. 2, 9027 Magyarország

Megoldási javaslat

A "Vigyázat, gyermekek" táblán felül ugyanezt a jelzést szeretnénk az útburkolatra is felfestetni mindkét irányból. Ha lehet, sebességkorlátozó táblát is jó lenne kitenni. Ha netán traffipax lenne néha kihelyezve, valószínűleg az is lassításra bírná a száguldó sofőröket.

Események

2022.09.19.
Szuper, hogy IGAZI fotókat küldtek (úgy értjük, nem a Google Utcaképből kimásoltat.) Köszönjük. Átbeszéljük a kollégákkal, mit tegyünk - meglehetősen komplex az ügy (az ügyintézés szempontjából).

Nemzeti Együttműködési AlapMiniszterelnökségBGA

A TraffiX működésének finanszírozásában a Nemzeti Együttműködési Alap is közreműködött.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ