"Buta" forgalmi lámpa Szegeden

Probléma leírása

Szegeden a Nagykörút és a József A. sgt. kereszteződésében piros lámpa állítja meg a Bertalan híd felől érkező, jobbra kanyarodni kívánó autósokat. Miközben a József A. sgt-on a városba érkezők a híd felé balra nagy ívben haladhatnak. És ezután, a jobbra kanyarodók zöld jelzésekor a gyalogosok is elindulnak.

Helyszín

Szeged, József Attila sgrt. 38, 6721 Hungary

Megoldási javaslat

Praktikus lenne engedni a jobbra kanyarodást akkor is, amíg a forgalom balra nagyívben halad, ráadásul gyalogosok nélkül.

Események

2022.08.24.
Köszönjük a fotót is!!!
2022.08.24.
Bejelentjük a szegedi önkormányzat Városüzemeltetési Iroda vezetőjének a problémát.
2022.09.27.
Válaszoltak az önkormányzattól: "A javasolt megoldás érdemben csak akkor tudná javítani a csomópont kapacitását, illetőleg a Nagykörútról a József Attila sgt.-ra kanyarodók helyzetét, ha ennek a mozgásnak rendelkezésre állna külön kanyarodó sáv.
Jelen helyzetben ugyanis, ha a lámpánál megálló első jármű egyenesen kíván tovább haladni, a mögötte álló jobbra kanyarodó nem tudna tőle elhaladni akkor sem, ha egy kiegészítő zöld jelzés azt megengedné.
Tapasztalataink szerint 1 órában a jobbra kanyarodni szándékozó és első helyen felálló jármű, amely ki tudná használni a kiegészítő jelzést, mindössze 4-5 db.
Ettől függetlenül forrásaink bővülése esetén a javaslatot mérlegelni fogjuk, és lehetőségünk szerint meg is valósítjuk."

Nemzeti Együttműködési AlapMiniszterelnökségBGA

A TraffiX működésének finanszírozásában a Nemzeti Együttműködési Alap is közreműködött.