Stoptábla, melyet a tanulóvezetőkön kívül senki nem figyel

Probléma leírása

A busz vonalából, a Pozsony utca felől a Kassa felé kihajtó autók nem állnak meg a stoptábla vonaláig, emiatt a Kassa utca utcáról balesetveszélyes a Pozsony felé nagy ívben behajtani. Autók nemhogy nem állnak meg a tábla vonalában, hanem egyből az út vonaláig mennek ki. Emiatt csak nagyon meredek szögben lehet kanyarodni.

Helyszín

Budapest, Pozsony u. 26, 1194 Magyarország

Megoldási javaslat

A bejelentő javaslata: Fokozott rendőri ellenörzés.

Események

2022.05.30.
Ha ez valóban rendőrségi kérdés, az nem ránk tartozik. De simán lehet annyira szűk a torkolat és annyira messze van a stopvonal, hogy hiába áll meg bárki a vonalon, amikor továbbgurul, hogy lásson is valamit a kereszteződésből, óhatatlanul belóg a közben érkező beforduló elé. Ennek megfelelően fotót, esetleg videót kérünk szépen a bejelentőtől, melyen jól látszik a probléma. A Google Utcaképén ez egy "normális" kereszteződésnek látszik.
2022.05.31.
Bár képet nem küldött, válaszolt a bejelentő: "A fenti kepen is latszik, hogy a stoptablanal az auto kimegy az utra, hogy a tatso resze is tullog a stop tabla vonalan (feher jelzes az uton) sot, kb hiaba latjak, hogy a fenti kepet keszito auto iranyabol jonnek, ugy is eloremennek. Igy a balra befordulas balesetveszelyes.
Valoban a stop vonalat kicsit esszerubben elorebb lehetne hozni, ahonnan meg belathato az utszakasz, mert igy
a/ senki nem veszi figyelembe
b/ elorebb helyezve a buszos is szabalyosan ott tudna megallni, ahonnan meg latja, a jobb ill baloldalrol jovo jarmuveket."
2022.06.10.
A képből nekünk az látszik, hogy ez egy relatíve normális kereszteződés. Az, hogy az autósok nem tartják be a szabályt alapból, az nem forgalomszervezési kérdés. Sok olyan stoptábla van, melynek a vonala még a beláthatatlan részen van. Ennek az a célja, hogy megállítsa az autó(s)t, majd onnan előrecsurogva vizsgálja meg a keresztirányú forgalmat.
Tehát az nem szempont, hogy onnan legyen belátható a kereszteződés, ahol a stopvonal van. Viszont ha csak úgy látja be a kereszteződést a stoptábla felől érkező autós, hogy veszélyesen kilóg az útra, az baj. Ez történik itt? Mert a Google Utcaképe alapján ez nem jön le.
Várjuk a bejelentő válaszát erre.
2023.04.24.
Történt itt változás? Ha nem, kérjük szépen a kedves bejelentőt, a helyszínről küldjön fotókat/videót nekünk, melyek megmutatják a helyzet veszélyességét!

Nemzeti Együttműködési AlapMiniszterelnökségBGA

A TraffiX működésének finanszírozásában a Nemzeti Együttműködési Alap is közreműködött.