Forgalmas kereszteződés zebra nélkül, négy buszmegállóval

Probléma leírása

Lőrinci-Selypen a Nefelejcs utca-Árpád út-Cukorgyári út-Vörösmajori út kereszteződésében nagy a forgalom, 3 buszmegálló a sarkon van, a Cukorgyári úti kb. 50 méterre. Reggel fél nyolc körül a közeli középiskola diákjai vannak a legtöbben, de egyébként is jelentős a gyalogosforgalom. Zebra nincs. A buszok megállnak a megállókban, mivel nincsenek a megállóknak öblök kialakítva, ezért feltartják a forgalmat. Utána a gyalogosok elindulnak a buszok előtt-mögött, mivel áll a forgalom. Ez még nagyobb káoszhoz vezet. Reggel és délután a legrosszabb a helyzet.

Helyszín

Lőrinci, Nefelejcs u. 4, 3024 Magyarország

Megoldási javaslat

A bejelentő javaslata: A buszmegállókat át lehetne helyezni a Cukorgyári úton a kereszteződéstől kb. 100 méterre lévő telekre. Van hely bőven, mind a 4 buszmegállót meg lehetne szüntetni. Nyilván nem tudom ennek a jogi, tulajdonosi és egyéb megvalósíthatósági lehetőségeit. Zebra is jó lenne, vagy jelzőlámpa. Nem értek hozzá, csak ötletelek. De az tuti, hogy a jelenlegi helyzet senkinek sem jó. Az autósoknak és a gyalogosoknak sem.

Események

2022.04.20.
Kérünk szépen megerősítést fotóban, videóban a bejelentőről a reggeli káoszról.
2022.04.21.
Bejelentjük a Magyar Közútnak.
2022.05.05.
A Magyar Közúr válasza meg is érkezett.
"Köszönjük észrevételeit, mellyel kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek gyalogosforgalmi létesítménynek minősülnek, annak létesítése önkormányzati hatáskörbe tartozik. Amennyiben az Önkormányzat kijelölt gyalogos-átkelőhelyet kíván létesíteni az érintett területen, azt kijelölő bejárás kezdeményezésével indíthatja el a Közlekedési Hatóságnál. A Közlekedési Hatóság dönti el, hogy az átkelőhely kijelölése indokolt-e, illetve milyen feltételek szükségesek a kijelöléshez.
A fentiekkel összefüggésben, amennyiben az Önkormányzat a buszmegállóhelyek esetleges áthelyezését is kéri (vagy az a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek miatt szükségessé válik), akkor társaságunk helykijelölő bejárást hív össze, mely során az érintett szervekkel meghatározásra kerülnek a megállóhelyek új helyei, az áthelyezés feltételei.
A felvetett problémát továbbítjuk az illetékes Önkormányzat felé."
2023.04.14.
Megkérdezzük a bejelentőt, történt-e bármi ebben az ügyben...
2023.04.17.
A bejelentő rövid válasza: NEM. Ez pedig azt jelenti, hogy tovább rúgjuk ezt az ügyet.
2023.04.23.
Rákérdezünk a Magyar Közútnál, kivel/melyik osztállyal vették fel a kapcsolatot az önkormányzatnál? Mert lehet, hogy okkal nem történt itt semmi, de azt jó lenne tudni.
2023.05.10.
Válaszoltak a Magyar Közúttól: "Tájékoztatjuk, hogy a kérdéses terület rendezése az Önkormányzat beruházásában már folyamatban van, az Önkormányzat tervezője tervegyeztetés céljából már megkereste társaságunkat és a Volán társaságot.
Javasoljuk, hogy a Bejelentő további információért az Önkormányzattal vegye fel a kapcsolatot."
Felvesszük.
2023.05.22.
Írtunk Lőrinci önkormányzatának a részletesebb tájékoztatásért.

Nemzeti Együttműködési AlapMiniszterelnökségBGA

A TraffiX működésének finanszírozásában a Nemzeti Együttműködési Alap is közreműködött.