Felesleges megállni tilosnak álcázott kátyútakaró

Probléma leírása

A Várkert Bazárnál a Lánchíd utcában a Lánchíd felől haladva az egyébként talán 4 éve átadott, de már borzalmas állapotban lévő úton néhány hete, talán valami állami rendezvény idején kitették ezt a Megállni tilos táblát. A tábla alatt üresen fityegő irattartó bugyiban igényesen kiírták az időpontot. Másodlagos szerepként az eseményre érkező vendégek elől szépen eltakarták az ott - az egyébként kerékpársáv - éktelenkedő kátyút. Az eseménynek rég vége, a tábla pedig ott maradt, már elsődleges szerepként kátyúfedőként, kellemetlen mellékhatással: nem lehet megállni.

Helyszín

Budapest I. Lánchíd utca

Megoldási javaslat

A tábla eltávolítása és a kátyú javítása, mert a Lánchíd alatti alagút javítása miatt lehet itt erősebb a kerékpárforgalom. Egy kerékpárnak pedig hatalmas ez a kátyú.

Események

2022.03.10.
Bejelentjük a Budapest Közútnak - sürgős megjelöléssel.
2022.05.04.
Március végén válaszoltak a Budapest Közúttól:
"A bejelentésben szereplő I. ker. Lánchíd utcai kerékpársáv állapota Társaságunk előtt ismert. Az elmúlt években több alkalommal is végeztünk lokális javításokat tárgyi útszakaszon, azonban a kerékpársávok burkolatának teljes átépítése hozhatna végleges megoldást, amelynek pontos műszaki tartalmát Társaságunk vizsgálja.
Fentiektől függetlenül a burkolathiba javítását előirányoztuk fenntartási programunkba. Tájékoztatjuk azonban, hogy a városszerte rendkívül nagy számban jelentkező javítási igény miatt a kivitelezés pontos időpontját nem tudjuk. A javításokat kapacitásunk függvényében folyamatosan végezzük. Kérjük a javításig szíves türelmét és tájékoztatásunk szíves elfogadását."