Villamosok gyalogos összekötése a felszínen a Délinél

Probléma leírása

Az 59, 61, 17 villamostól az 56 villamosig szeretnénk zebrát, ugyanis akkor nem kellene lemenni az aluljáróba - nem kellene lépcsőzni.

Helyszín

Budapest, Budapest Déli pályaudvar kerengő, 1012 Magyarország

Megoldási javaslat

Gyalogátkelőhely létesítése.

Események

2023.10.11.
Úgy látjuk, technikailag megoldható, hogy a villamosokat a felszínen zebrákkal összekössék. Kérdés, megéri-e, mert érzésünk szerint nincs nagy átjárás itt az 56-os, 56A, valamint a többi (17, 61, 59, 59B) villamosok között. Igazból azok számára van értelme, akik Farkasrét/BAH csomópont felől mennek a Gellért tér/Bartók B. út felé... Ennek eldöntését a BKK-ra bízzuk - ők most úgyis nagy zebrásításban vannak (Blaha, Nyugati).
A fenti illusztráción pirossal jelöltük a telepíthető zebrákat. A zölddel jelöltek már léteznek.
Bejelentjük.
2023.11.07.
Válaszoltak a BKK-tól: "...tájékoztatjuk, hogy megkeresését kivizsgálás céljából továbbítottuk az illetékes Budapest Közút Zrt.-nek.
Társaságuk tájékoztatása szerint a Déli pályaudvar környezetében kialakított villamosmegállók felszíni megközelítésével kapcsolatos, az 56-os és 56A jelzésű villamosok vonalának akadálymentesítésére vonatkozó tervek 2020. nyarán elkészültek, melyek egyéb módosítások mellett a Déli pályaudvarnál az Alkotás utcán és a Krisztina körúton átvezető, jelzőlámpával védett gyalogátkelőhelyek létesítését is tartalmazzák. A beruházással a kérelmezett felszíni összeköttetés is megvalósulna az Alkotás utcában és a Krisztina körúton kialakított villamosmegállók között. Forrásigénye miatt egyelőre kérdéses, hogy a kivitelezésre mikor kerülhet sor. A kivitelezés megvalósulásáig a bejelentő szíves türelmét kérjük."
2024.02.23.
Esetleg ezzel kapcsolatban van új hír? Megkérdezzük a Budapest Közúttól.
2024.03.25.
Nem lettünk okosabban a Budapest Közút válaszától: "A BKK Zrt. beruházásban 2020. nyarán a tervek elkészültek az 56/56A villamosok vonalának akadálymentesítésére, melyek egyéb módosítások mellett a Déli pályaudvarnál az Alkotás utcán és a Krisztina körúton átvezető jelzőlámpával védett gyalogátkelőhelyek létesítését is tartalmazzák. A beruházással tehát az Önök által kérelmezett felszíni összeköttetés is megvalósulna az Alkotás utcában és a Krisztina körúton kialakított villamosmegállók között. A Fővárosi Önkormányzat jelenlegi pénzügyi helyzete mellett nem tisztázott, hogy a kivitelezésre mikor tud sor kerülni, így arról pontos információval szolgálni egyelőre nem tudunk.
A kivitelezésig további szíves türelmüket kérjük, amennyiben lesz rá keret, az elkészült tervek alapján megvalósul a megállóhelyek felszíni összeköttetése."

Nemzeti Együttműködési AlapMiniszterelnökségBGA

A TraffiX működésének finanszírozásában a Nemzeti Együttműködési Alap is közreműködött.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ