Szinte minden nap baleset az 510-es és 51-es főút kereszteződésében!

Probléma leírása

Szinte napi szinten van baleset a kereszteződésben. Az 51-esen hatalmas a forgalom. A bajt tetézi. hogy Szigethalom felől erre lehet kijutni a Csepel-szigetről, ami kifelé és befelé is hatalmas torlódóst okoz a reggeli és délutáni csúcsban. Hetente kb. 5x járok arra, balra kanyarodni mégsem próbálok már hétközben az M0-ás felé, inkább jobbra fordulok és a 300 méterre lévő benzinkúton keresztül visszafordulok. Életveszélyes a kereszteződés.

Helyszín

Dunavarsány, 51, 2336 Magyarország

Megoldási javaslat

Körforgalom lenne az ideális megoldás, mert ha lámpát telepítenének az még jobban megfogná a forgalmat.

Események

2022.01.19.
Bejelentjük a Magyar Közútnak. Mi is támogatjuk a körforgalmat ezen a helyen.
2022.01.20.
Válaszoltak a Magyar Közút munkatársai: "Az 51-510 sz főutak csomópontjának helyzete Igazgatóságunk előtt is ismert. Az Ön által javasolt körforgalom kiépítése jelentős forrást igényel, mellyel jelenleg nem rendelkezünk. A csomópont közlekedésbiztonsági szempontból történő javítása jelzőlámpa és közvilágítás kiépítésével kevesebb forrásból és gyorsabb kivitelezéssel megoldható. Mindezek miatt a tervezés megrendelése folyamatban van. A tervek elkészültét és a szükséges engedélyek beszerzését követően lesz lehetőségünk a kivitelezés megkezdésére, amelyhez a forrást már keressük.
Tájékoztatjuk egyúttal, hogy az 51 sz. főút érintett szakasza része a NIF Zrt. 51 sz. főút fejlesztése, és 2x2 sávossá történő átépítésének, amely tartalmazni fogja az érintett csomópont átépítését is. Azonban a tervezési és engedélyezési eljárás hosszabb, akár 1,5-2 éves folyamat is lehet, és csak ezt követően indítható a kivitelezési közbeszerzés a forrás rendelkezésre állása esetén. Ebből következően a csomópont átépítése több év múlva tudna megvalósulni, ezért a forgalombiztonsági szempontok szem előtt tartása miatt döntöttünk a jelzőlámpa kiépítése mellett."
2022.02.01.
Az ügyet most lezárjuk, de később ránézünk, hogy merre haladnak a dolgok itt.