Jásztelken 12 tonnás súlykorlátozó tábla szükségessége

Probléma leírása

Jásztelek község belterületén, a 32-es út és a Szabadság út kereszteződéséhez szükséges lenne egy 12 tonnás súlykorlátozást elrendelő tábla kihelyezésére, melyet már kezdeményeztünk a helyi Önkormányzatnál. Ez sajnos eredménytelen maradt, mert a megyei közlekedési hatóság ennek nem látja szükségességét, mert szerintük erre az útszakaszra nem lehet a nagy tengelynyomású teherautóknak útvonaljegyet váltani, tehát ide konkrét úti cél nélkül be sem hajthatnának, ezen a szakaszon szerintük az átmenő forgalom e nélkül is tilos. Sajnos a kamionsofőrök nincsenek kapcsolatban a megyei közlekedési hatósággal, ezt az álláspontot nem ismerik, mert "jegy nélkül" lazán végigdübörögnek a falu ezen útszakaszán, tovább rongálva az amúgy is alaposan lestrapált elhasználódott szakaszt és igen keskeny útszakaszt. Az Önkormányzat erőtlen, a helyi rendőrkapitányság ezen a részen alig ellenőriz, ha mégis, a kamionokat akkor sem állítják meg. A kamionosok kilométereket takarítanak meg, mert nem kell Jászberény aljáig bemenni, viszont a Jásztelek és Jászjákóhalma közötti keskeny kis közút burkolata tovább romlik, és az ezen a kátyúktól hemzsegő útszakaszon végigdübörgő -sok esetben még a lakott területre vonatkozó sebességkorlátozást is figyelmen kívül hagyva- kamionok az út melletti házakat földrengésszerűen tovább rongálják. Sajnos tehetetlenek vagyunk. Örömmel vennénk, ha valaki végre hatékonyan "kézbe venné" ezt a problémát.

Helyszín

Jásztelek, 32-es főút és Szabadság út kereszteződése; Magyarország

Megoldási javaslat

A 12 tonnás súlykorlátozás bevezetése mindkét érintett településen tiszta helyzetet teremtene, -mert a kamionosok arra hivatkoznak, hogy a GPS erre vezeti őket- a rendőrök is ez alapján intézkedhetnének, mert az útvonaljegy vásárlására vonatkozó szabályokat valószínűleg nem ismerik.. Az is segíthetne, ha az útvonalra telepített kamerák felvételei alapján valamelyik hatóság eljárást kezdeményezhetne a jegy nélkül közlekedő járművek üzembentartóival szemben.

Események

2018.10.24.
Magyar Közútnak bejelentés.
2018.10.24.
Magyar Közút válasz: Tekintettel arra, hogy Társaságunk is tapasztalta a mellékút tehergépjármű forgalmának növekedését, és ezáltal az útburkolat és az útpadka leromlását, a KRESZ-ben foglalt tilalmat jelzőtáblával is megerősítjük, melyet korábban már írásban jeleztünk az önkormányzat részére. Figyelembe véve a mezőgazdasági szerelvények közlekedését is, saját hatáskörben 20 tonna össztömeg feletti tehergépjárművek behajtására vonatkozó tilalmat rendelünk el. A jelzőtáblák beszerzése folyamatban van, a kihelyezést jászberényi mérnökségünk fogja elvégezni.
2018.10.31.
Novemberi határidőt adtak meg a a táblák kihelyezésére.
2018.11.12.
Újabb levél a Magyar Közútnak , mivel ez részben oldja meg a helyzetet.

Nemzeti Együttműködési AlapMiniszterelnökségBGA

A TraffiX működésének finanszírozásában a Nemzeti Együttműködési Alap is közreműködött.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ