Megnövekedett forgalom egy kis utcában, ahol sok az öreg ház

Probléma leírása

A XV. kerület Pázmány Péter utcában nagyon megnövekedett a teher- és személgépjármű-forgalom. A legnagyobb probléma, hogy a nehéz tehergépjármű, illetve nyerges/pótkocsis tehergépjárművek száma indokolatlanul megugrott, pedig az utcában nincs semmi, ahová ezek a nagy gépjárművek mehetnének. Az utcában rengeteg a száz évesnél idősebb ház (köztük a mienk is), melyek egész nap rengenek.

Helyszín

Budapest, Pázmány Péter u. 47, 1153 Magyarország

Megoldási javaslat

A bejelentő javaslata: a teherjárművek behajtását tiltó táblával kellene megoldani, illetve sebességkorlátozást is be kellene vezetni, mert azt sem tartják be. A TraffiX kiegészítése: véleményünk szerint sebességkorlátozást nem érdemes bevezettetni; betarta(t)ni annál inkább. De ez már nem forgalomszabályozási, hanem rendőrségi kérdés.

Események

2021.03.25.
A sebességkorlátozást nem tartjuk indokoltnak.
2021.03.26.
Megkérjük a XV. kerületi Önkormányzatot, vizsgálják meg a teherautók kitiltását az utcából.
2021.05.10.
Az önkormányzat Városgazdálkodási Főosztályának vezetője válaszolt: "A Budapest XV. kerület Pázmány Péter utca övezet határ. Az egyik oldalán lakó, míg a másik, vasút felőli oldalán nagyrészt gazdasági rendeltetésű területek vannak, melyek között található néhány lakóház is. A közterület szabályozási szélessége 15 m, az útpálya szélessége 9 m. Ez az állapot legalább, de inkább több, mint fél évszázada biztosan így van. A gazdasági területek működését, közúti kiszolgálását biztosítani szükséges. Tudomásunk szerint olyan üzem nem települt erre a részre (pld. betonkeverő telep), ami miatt 'indokolatlanul' megnövekedett volna a nehéz tehergépjármű forgalom. A teherforgalom korlátozására Budapest egész területén övezetek vannak kijelölve, melyet a Budapest Közút Zrt. jelölt ki, figyelembe véve a meglevő és működő gazdasági területek működési feltételeit.
A fentiek alapján a teherforgalom kitiltására - a Pázmány Péter utcából - nincs lehetőség."

Nemzeti Együttműködési AlapMiniszterelnökségBGA

A TraffiX működésének finanszírozásában a Nemzeti Együttműködési Alap is közreműködött.