Eltűnt kiegészítő tábla – (újabb) ok a bírságolásra

Probléma leírása

A Nefelejcs utca eleje közvetlenül a Baross tértől egyirányú. A sakon a két szabályos parkolót követően, menetirány szerinti bal oldalon a KFC előtt várakozni tilos tábla van. A közelmúltig kiegészítő tábla is volt, mely a rakodásra az időbeli és távolsági hatályra vonatkozott.

Úgy két hete láttam, hogy a kiegészítő tábla meggyűrődve, elfordulva, de az oszlopon volt található. Egy hete már a földön volt a kiegészítő tábla a már a földön volt, az oszlopnak támasztva.

Ma meglepve tapasztaltam, hogy teljesen eltűnt. Így sárga mellényesek bilincselik az immár tilosban várakozókat, naponta többször is kijönnek.

(A mai séta során a Rákóczi utca 80 kapujának támasztva a földön találtam a hiányzóhoz igen hasonlító kiegészítő táblát.)

Helyszín

Budapest, Nefelejcs u. 4, 1078 Magyarország

Megoldási javaslat

A fent leírtak alapján feltételezhető, hogy a kiegészítő tábla rongálás miatt nincs a már helyén. Kérjük, hogy visszakerüljön a helyére!

Események

2021.03.17.
Él még a probléma? Megvizsgáljuk.
2021.03.25.
Már visszahelyezték a táblákat, viszont előtte még sorra büntették az autókat a közterület-felügyelők! Tehát: leesett a tábla, amire nem visszaszerelni jöttek villámgyorsan, hanem büntettek. Egy bejelentő szerint még azt is mondták, hogy "itt bizony megváltozott a forgalmi rend".
2021.03.25.
A bejelentő kérdezi, mit tehet? Úgy gondoljuk, nem sokat. Persze írhat az önkormányzatnak, hogy méltányosságból engedjék el a büntetést... Mi is ezt tesszük: írunk a polgármesternek.
2021.03.26.
Villámgyors választ kaptunk Erzsébetváros Rendészeti Igazgatóságának igazgató-helyettesétől. A levél lényegi része: "Tájékoztatom továbbá, hogy Igazgatóságunk vizsgálatot rendelt el és jogsértés hiányában lefolytatott intézkedés megállapítása esetén egyedi döntések keretében felvesszük a kapcsolatot az érintett gépjárművek tulajdonosaival."
Pontosítást kértünk.
2021.04.06.
Ismét írtunk, nehogy kiszaladjunk az időből, illetve azok az autósok, akik gyorsan befizetik az összeget...
2021.04.20.
Nem sikerült a pontosítás, vagyis ugyanazt másolták be. A lényeg, hogy elengedik a büntetést!