Indokolatlannak tűnő 40-es korlátozás Budapest egyik ipari külterületén

Probléma leírása

A IX. kerületi Külső Mester utcán végig friss 40-es korlátozás található, aminek látszólag semmilyen gyakorlati oka nincs.

Videó

Helyszín

Budapest, Gubacsi út 6a, 1097 Magyarország

Megoldási javaslat

A 40-es táblák leszerelése, a járda osztott kerékpáros/gyalogúttá minősítése és akár 60 km/h-s sebességkorlátozás engedélyezése a gépjárművek számára.

Események

2021.01.18.
A IX. kerületi polgármesteri hivatal Közterület-üzemeltetési Csoportnak bejelentettük a problémát.
2021.02.12.
Megérkezett a válasz Szili Adrián a Ferencvárosi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési és Felújítási Iroda vezetőjének megbízásából:
"A Budapest IX. kerület Külső Mester utca Koppány utca Illatos út közötti szakaszán 40 km/h sebességkorlátozó táblák kerültek kihelyezésre az út állapota miatt.
A fent jelzett szakaszon az út kiépítése után (a garanciális időszak lejártát követően) a csatorna nyomvonalon az út több helyen jelentős mértékben megsüllyedt, amit ideiglenes jelleggel folt szerű lokális javításokkal ez idáig helyreállíttattunk.
Fent jelzett útszakaszt több más rossz állapotú úttal együtt felvettük a nagyobb javítást igénylő útszakaszok listájába, de költségvetési forrás hiánya miatt javítása a tavalyi évben elmaradt.
Az útszakasz sebességkorlátozását a Budapest Közút Zrt. forgalomtechnikai Osztályával egyetértésével kértük, és az út javításáig fenn is kívánjuk tartani a balesetmentes közlekedés érdekében.
Kérem tájékoztatásom szíves elfogadását."
2021.02.12.
Ismét körülnézünk a helyszínen.