Beláthatatlan kereszteződés Újpesten

Probléma leírása

A Fóti úttal párhuzamos Reviczki utca kétiranyú. A parkoló gépjárművek miatt két autó egymás mellett már nem fér el. A viszonylag kis forgalom miatt csak kisebb fennakadások vannak, elviselhető ez az állapot. Ami viszont kimondottan zavaró, hogy a Reviczky utca és a Káposztásmegyeri út kereszteződése "jobbkezes", ami ebben a formában kimondottan balesetveszélyes lehet. A Reviczki utca felől megközelítve a kereszteződést, a Fóti út felől érkezőnek elsőbbséget kell adni, illetve kellene, mert nem látni, ha érkezik jármű onnan a szabálytalanul parkoló autók, illetve a növényzet miatt.
A problémát tovább növeli, hogy a Káposztásmegyeri út ettől a ponttól kétirányu lesz a Fóti út felé, korában egyirányú (kivéve kerekpár). Ennek megfelelően a kereszteződésben 3 irányba lehet továbbhaladni. Ha egyenesen, vagy jobbra haladunk a kereszteződésben akkor a jobbról érkező járművet csak az utolsó pillanatban lehet észrevenni. A jobbra fordulásnál további probléma, hogy a parkoló autók miatt pont szembejön a jobbról érkező autó, így vissza kell tolatni a kereszteződésben, hogy elférjen.

Helyszín

Budapest, Káposztásmegyeri út 7, 1044 Magyarország

Megoldási javaslat

A Káposztásmegyeri út ezen szakaszán a közeli üzemépület forgalma miatt egyirányúsítás vélhetően nem jöhet szóba. Viszont a Reviczky utca egyirányúsítása a Baross utca felé jó megoldás lehetne. Ennél talán egyszerűbb megoldás lenne a Káposztásmegyeri úton megállási tilalmat bevezetni mind a két irányba és a növényzetet olyan állapotba hozni, hogy ne akadályozza a kereszteződés beláthatóságát. Egyébként a Káposztásmegyeri út ezen részén már van egy megállni tilos tábla, ám ezt gyakran nem vesznek észre a Fóti út felől érkezők, amikor szabálytalanul, a forgalommal szemben parkolnak le. az egész szakaszra kiterjesztett megállási tilalom ezt a problémát is megoldhatná. További, akár ideiglenes, gyors megoldás lehet a beláthatatlan kereszteződés problémájára egy forgalomtechnikai tükör felszerelése.

Események

2024.04.25.
Megtettük a bejelentést a Budapest Közút felé.

Nemzeti Együttműködési AlapMiniszterelnökségBGA

A TraffiX működésének finanszírozásában a Nemzeti Együttműködési Alap is közreműködött.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ