Veszélyes forgalmi helyzet

Probléma leírása

Szeged Csongrádi sgt.-Makkoserdő sor-Rózsa u. kereszteződésénél a jelzőlámpa egyszerre engedi a forgalmat a Makkoserdő sor és a Rózsa utca irányából kihajtani. Ez sokszor okoz problémát, mivel a Rózsa u. felől gyakran átjönnek az autók a piroson, így veszélybe sodorva a Makkoserdő sorról balra nagy ívben kanyarodni szándékozó autósokat, mivel beragadnak a kereszteződésbe és a Csongrádi sgt.-on haladó autók zöldet kapnak, mire el tudnak kanyarodni.

Helyszín

Szeged, Rózsa u. 29, 6724 Magyarország

Megoldási javaslat

A Makkosházi krt.-Agyagos u. kereszteződéshez hasonlóan váltott irányú forgalomirányítás alkalmazása. Korábban ott is egyszerre haladhatott az Agyagos u.-ról minden irányba a forgalom, melynek gyakran baleset lett a vége. Most előszőr az Agyagos u. "déli" irányából hajthatnak ki az autósok a három irányba, utána pedig az "északi" oldalról. Sokkal biztonságosabb így az autósoknak, gyalogosoknak egyaránt.

Események

2024.02.22.
Kivizsgáltuk a bejelentés tárgyát képző forgalmi helyzetet, és arra a megállapításra jutottunk, hogy a forgalomszervezés az adott helyen megfelel a célnak.

Nemzeti Együttműködési AlapMiniszterelnökségBGA

A TraffiX működésének finanszírozásában a Nemzeti Együttműködési Alap is közreműködött.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ