Veszélyes körforgalmas kereszteződés Győrben

Probléma leírása

A 81-es út győri bevezetőjénél nemrég kiépített 2 sávos beérkező körfolgalmas kereszteződés 3 sávban folytatódik, aminek a szabályait gyakran nem tartják be a vezetők és emiatt nagyon gyakoriak a balesetek.

Videó

Helyszín

Győr, Fehérvári út 99, 9028 Magyarország

Megoldási javaslat

Egyértelműbb jelzéseket javasolnék kiegészítő útfelfestésekkel, táblákkal.

Események

2023.09.29.
Nagyon köszönjük a bejelentést, a videókat különösen! Átbeszéljük az egyesületben a lehetséges teendőket.
2023.09.29.
Bejelentjük a Magyar Közútnak. Kérünk tőlük baleseti statisztikát is innen.
2023.12.06.
Válaszoltak a Magyar Közúttól: "A tervezett kialakítás szaktervező által készített, hatósági engedéllyel bíró tervek alapján valósult meg, a jelzések a vonatkozó előírásoknak megfelelően kerültek kiépítésre.
Baleseti nyilvántartásunkban személyi sérüléses balesetről még nincs adatunk (a nyilvántartásunk havonta frissül, jelenleg még a szeptemberi adatokat látjuk). A rendőrhatósággal folytatott egyeztetés alapján 2 db - október hónapban történt - személyi sérüléses balesetről van tudomásunk." Ennyit írtak. Tehát csak következtetünk, hogy nem terveznek változtatást itt.
2023.12.08.
Visszakérdezünk, mert ezt a választ nem értjük. A lényeg: terveznek változást a láthatóan nem egyértelmű körforgalomban?
2023.12.13.
Válaszoltak a Budapest Közúttól: "A bejelentésben szereplő különbség a különböző, egymást keresztező csomóponti irányok zöldje között biztosított közbensőidőből adódik. Amennyiben a kerékpárosok saját jelzővel irányítottak, abban az esetben a hatályos előírások szerint eltérő, a gépjárművekhez képest lényegesen alacsonyabb sebességgel szükséges számítani a csomópontból való kihaladást a részükre. Jelen esetben a kereszteződés túloldalán lévő zebra jelentős távolságra van a külső Bartók Béla út felé induló irány stopvonalától, ezért szükséges a párhuzamosan haladó gépjármű- és kerékpárosforgalom számára ilyen mértékben eltérő zöldjelzést adni."
2023.12.15.
Megérkezett a pontosítás: "Az eddig megtörtént balesetek körülményeit, a terveket, azok megvalósítását és a helyszínt vizsgáljuk jelenleg, változtatás bevezetését jelen pillanatban nem tervezünk.
Abban az esetben, ha a rendkívüli forgalmi rend felülvizsgálat kimutatja, hogy bármilyen módosítással jelentős javulás érhető el a baleseti kockázat csökkentésében, akkor tervezünk továbblépni az ügyben."

Nemzeti Együttműködési AlapMiniszterelnökségBGA

A TraffiX működésének finanszírozásában a Nemzeti Együttműködési Alap is közreműködött.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ