Üllői út és a 2021-es budapesti útfelújítások (egy része)

BPbyNIGHT

A Budapesti Közlekedési Központ ma kiadott közleménye szerint a teljesen megújítják az Üllői út külső szakaszát a Szarvas csárda tér és a városhatár között. Ez körülbelül 4 kilométer. Lesz itt akadálymentesítés, kerékpáros fejlesztés, a közösségi közlekedés előnyben részesítése.

Üllői út

Mi lesz még?

A sajtóközleményben kitérnek a többi idei útfelújításra is. Rögtön kiemelik a főváros-kormány harc eredményeként kiürült kincstárat, vagyis "a koronavírus miatt rendkívül szűkös források állnak rendelkezésre", a BKK mégis állja a sarat, és "több komplex útfelújítás is várható 2021-ben". A tervek szerint tavasszal indulhat a rekonstrukció:

  • Újpesten a Rózsa utcában az Árpád út és a Görgey Artúr utca között,
  • a XI. kerületi Péterhegyi úton a Neszmélyi út és az Egér út között,
  • az angyalföldi Göncöl utcában és
  • a rákospalotai Deák utcában.

Ezek komplex felújítások lesznek, vagyis nem csak az utak újulnak meg, hanem a közvilágítás és a járdák is. Szükség esetén új gyalogátkelőhelyeket hoznak létre, illetve akadálymentesítik a meglévőket. Ha sikerrel zárulnak a közbeszerzési eljárások, szintén átfogó útfelújítás indulhat ősszel

  • a terézvárosi Podmaniczky utcában,
  • a zuglói Vezér utcában, valamint
  • az újpalotai Erdőkerülő utcában és a Zsókavár utcában (itt a parkolási helyzet rendezése is rendkívül fontos; tervezik megoldani).

János kórház?

Hiányoljuk a listából a Szent János kórház melletti (Szilágyi Erzsébet fasori) csomópont felújítását, ugyanis egy korábbi bejelentés kapcsán indított eljárás végén azt mondták a Budapest Közútnál, nyugi, hamarosan felújítja a BKK. Ott dörömböljünk a körforgalmas ötletünkkel, mert szerintünk ott nagyon elférne egy jól megalkotott - villamossal tűzdelt - körforgalom. Ezek szerint idén még nem.

Szent János kórháznál

Hogy kicsoda?

A BKK közleménye így zárul: "A Budapesti Közlekedési Központ beruházásai mellett természetesen további rekonstrukciók is várhatók idén a Budapest Közút és a fővárosi kerületek saját beruházásában." Ember legyen a talpán, aki érti, hogy ki mit csinál ebben a városban. BKK? Budapest Közút? A kerületek? Sőt, most már a Vitézy Dávid vezette Budapesti Fejlesztési Központ is ringbe szállt.

Címkék

Legutóbbi bejegyzések

Archívum