Nyomatékosítás BKK-módra, avagy a szegény ember felfestése

Az utóbbi idők egyik legkaotikusabb budapesti forgalmi helyzete bonyolódott tovább nemrégiben a II. kerületi Tárogató út elején. (Hogy hol is van ez? Katt ide.)

Egyirányú utca az utca nem elejétől, menetiránnyal szembe (illetve össze-vissza) parkoló autók, egy felfestések, kijelölések nélküli parkoló, sorolhatnánk. Mindez azonban a szokásjog szerint vígan elműködött, egészen addig, míg a 129-es buszt be nem kellett terelni ebbe a katyvaszba. A magukra hagyottságukban össze-vissza parkoló autók így hirtelen a nagy busz útjában álltak, gyors megoldás kellett. Műanyag bilinccsel felfogattak egy táblát, de érezték, ez senkit sem fog megérinteni. Így az aszfaltra felfestett - minden bizonnyal - Megállni tilos jelzéssel segítik a rend kialakulását. Lásd a képet!

Megállni tilos az aszfalton by BKK

Kivágásra ítélt fa az erdőben

Nekem inkább tűnik az rossz minőségű, cserére érett aszfalt jelölésének (mint az erdőben a kivágásra ítélt fák szárán), semmint a főváros közlekedésszervezője által felfestett hivatalos közúti jelzésnek. Értem, gyors megoldás kellett, hogy elférjen a busz, de nincs erre kevésbé ciki, leginkább hatékony megoldása a helyszínre kivonuló BKK-nak? Például aszfaltmatrica?

aszfaltmatrica

Mert tényleg nem hatékony: ugyanúgy ott állnak az autók, ahogy a "felfestés" előtt!

Egyébként erről a helyről már készül a videónk is. Hamarosan...

Címkék

Legutóbbi bejegyzések

Archívum