Kerékpárosoknak veszélyes útszakasz a Déli pályaudvar közelében

Probléma leírása

A Déli felől az Alkotás úton haladva kerékpárral a kereszteződés után 100 méterre van a felhajtási lehetőség a Vérmező kerékpárútra, de ezen a 100 méteren éppen leszűkül az úttest. A Moszkva tér felé menő autósok veszélyt jelentenek a kerékpárosokra, és viszont. Ráadásul a felhajtó szűk és nehezen használható.

Helyszín

Budapest, Déli pu. Budapest, 1012 Magyarország

Megoldási javaslat

Rögtön az Alkotás utca és a Krisztina krt. találkozásánál felvezetni a kerékpárforgalmat a kerékpárútra egy 20 méteres aszfaltsávon. Így ugyanarra az útra jutnak a kerékpárosok, elkerülve az autók melletti haladást. Az első képen a sárga, a megállni tilos táblás villanyoszlop mellett lehetne a kerékpárút torkolata. A képek vasárnap délben készültek, hétköznap folyamatos a kocsisor mindegyik sávban.

Események

2023.05.30.
Szerintünk nem az a megoldás, hogy ott felvezetjük a bringásokat a kerékpárútra, mert az legfeljebb félmegoldás. Aki a Tabán felől jön, úgyis már fent van a kerékpárúton. Aki az Alkotáson, az meg már a Déli hátsó része előtt (a Nagyenyed u. vonalában) rákényszerül az úttestre, ami rossz minőségű és sok a busz, meg rengeteg a sávváltás...

Nemzeti Együttműködési AlapMiniszterelnökségBGA

A TraffiX működésének finanszírozásában a Nemzeti Együttműködési Alap is közreműködött.