Megtévesztő tábla útfelújítás előtt

Probléma leírása

Útfelbontás a jelölt címen (az egykori Flamenco szálló mellett). Kitettek egy ütött-kopott zsákutca táblát, melyet senki nem vesz figyelembe. De még szerencse is, mert egyáltalán nem zsákutca - még a felújítás miatt sem - az így jelzett Diószegi utca.

Helyszín

Tas vezér utca

Megoldási javaslat

Bár nyilván, mire az ügy eljut a Budapest Közúthoz, már rég végeznek. Kérdés: ki engedélyezi, hagyja jóvá az ilyen táblák kihelyezését? Mi ennek a folyamata, protokollja? (Azért probléma ez, mert tényleg minden autós figyelmen kívül hagyta a táblát - ez pedig azért probléma hosszú távon, mert hiteltelenné válnak a közlekedési táblák, a sebességkorlátozásokkal egyetemben.)

Események

2023.04.24.
A sürgős bejelentést megtettük a Budapest Közútnak. Egyúttal kérjük őket, tájékoztassanak minket, hogy milyen folyamat, protokoll részeként tud így tábla kikerülni egy útfelbontás elé, még ha azt alvállalkozó végzi is.
2023.04.24.
Villámgyors választ kaptunk a Budapest Közúttól: "Az ideiglenes közterületi munkák engedélyezése során forgalomkorlátozási terv készítése szükséges, melyet kezelői hozzájárulással együtt kell munkakezdési engedély megkérése céljából benyújtani az illetékes önkormányzatnak.
A jóváhagyott tervtől való eltérést az engedélyt kiadó szerv felé kell jelezni. Ilyen esetben az illetékes építésvezető a felelős a terven rögzített állapot helyszínen való megvalósításáért. Ettől eltérni csak saját felelősségére lehet.
Javasoljuk a bejelentést a kerületi önkormányzat felé továbbítani."
2023.04.25.
Elküldtük a bejelentést a XI. kerületi önkormányzatnak, bár munka ott már valószínűleg nem folyik...
2023.05.17.
Jött válasz a kerületi önkormányzat Közlekedési Osztályától.
"A megkeresést továbbítottuk mind az Önkormányzatunkkal szerződéses jogviszonyban álló kivitelező, mind annak alvállalkozója felé, kérve őket a közúti munkavégzéssel kapcsolatos rendeletek és jogszabályok fokozott betartására, valamint arra, hogy a kátyúzási munkák során csak az ilyen esetekben előírt közlekedési táblákat alkalmazzák."
Mire idáig eljutottunk, már régen nem dolgoznak ott, de TALÁN a jövőben tényleg jobban odafigyelnek...

Nemzeti Együttműködési AlapMiniszterelnökségBGA

A TraffiX működésének finanszírozásában a Nemzeti Együttműködési Alap is közreműködött.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ