Oké, kettőn áll a vásár, de pár métert nem lehetne előrébb helyezni a táblát?

Probléma leírása

A Hűvösvölgyi úton kivésték az aszfaltot, és pont a gödör elé kitették az Úton folyó munkák táblát, kiegészítve az Egyéb veszéllyel. Néhány autó nagyot nyikkant, amikor átdöccent ezen a kitaposott csapdán.

A rendelet (20/1984. KM rendelet az utak forgalomszabályozásáról és a közúti jelzések elhelyezéséről) szerint ez így szabályos, de azért nem illeszkedik a mai valósághoz, ha csak nem az a cél, hogy leckéztessük meg a bamba sofőrt, aki nem veszi észre a felbontott út elé 1 centivel kirakott, a földből alig kinőtt táblát.

De jó lenne ezeket a munkákat akár villanó fénnyel* jelezni vagy - tudom, nagy kérés - gyorsan befejezni!

*Fény alatt értelemszerűen nem arra az oszlop tetején fityegő, sötétedés után is alig észrevehető fényforrásra gondolok.

Videó

Helyszín

Budapest, Hűvösvölgyi út 10c, 1021 Magyarország

Megoldási javaslat

Minimál: előjelezni az útfebontást körülbelül 50 méterrel, vagy akár néhány méterrel előrébb helyezni a már kihelyezettet. Európai: villanó fénnyel kiegészíteni a táblát vagy valami hasonló figyelemfelkeltő eszközzel.

Események

2023.04.21.
Bejelentettük a Budapest Közútnak!
2023.05.08.
A Budapest Közút válasza:
"Tájékoztatjuk, hogy a Hűvösvölgyi út Akadémia előtti munkavégzésről társaságunknak nem volt előzetesen tudomása, mivel üzemzavar elhárítási munkák keretében végezték, így előzetesen nem készült erről forgalomkorlátozási terv sem. Ilyen esetekben tehát a munkaterület előjelzése és az ezzel kapcsolatos felelősség teljes mértékben az üzemzavarelhárítás kivitelezőjét terheli.
Bejelentésének kivizsgálásakor a kivitelezőt az utat már helyreállította."
2023.05.22.
Az ügyet lezártuk.

Nemzeti Együttműködési AlapMiniszterelnökségBGA

A TraffiX működésének finanszírozásában a Nemzeti Együttműködési Alap is közreműködött.