Temérdek tábla egy oszlopon - értelmezd, ha bírod!

Probléma leírása

Ennyi táblát egy oszlopon nem szabályos elhelyezni és nem is lehet elvárni a járművezetőktől, hogy képesek legyenek a forgalomban haladva értelmezni őket. Érdekes kérdés az is, hogy az útépítés/útszűkület tábla kinek szól, ha a szemközti utca kifelé egyirányú.

Helyszín

Budapest, Szondi u. 94b, 1068 Magyarország

Megoldási javaslat

A táblakompozíció elbontása, a táblázás racionalizálása.

Események

2023.04.03.
Budapest Közútnak jeleztük az égig érő tábla esetét.
2023.04.20.
Válaszolt a Budapest Közút:
"A bejelentésében szereplő oszlopon három közúti jelzőtábla és egy kiegészítő jelzőtábla található hivatalosan: egy elsőbbségadás kötelező, egy kijelölt gyalogos-átkelőhely jelzőtábla és egy kötelező haladási irányt jelző tábla, amelynek van egy kiegészítő jelzőtáblája, miszerint a kerékpáros a csomópontban egyenesen is tovább haladhat. Ez három jelzőtáblának minősül, amely a vonatkozó jogszabályoknak megfelel.
A képen is látható útszűkületet és úton folyó munkát jelző táblák ideiglenes táblák, és valóban rossz helyen vannak, mert külön oszlopra kellett volna kerülniük. De szükséges táblák, mivel a Rippl-Rónai utca Szondi utca és Podmaniczky utca közötti szakasza kerékpárosok számára kétirányú, és a veszélyeket a részükre is jelezni kell. Felhívjuk a kivitelező figyelmét, hogy az ideiglenes jelzőtáblákat külön oszlopra helyezze át.
A forgalmi rend módosításig szíves türelmét kérjük."

Nemzeti Együttműködési AlapMiniszterelnökségBGA

A TraffiX működésének finanszírozásában a Nemzeti Együttműködési Alap is közreműködött.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ