Kérdéses balra kanyarodási lehetőség az 1-es főúton, még Budapest belterületén

Probléma leírása

A budaörsi úti Lexus-szalonhoz (Reálszisztéma) nem egyértelmű a bekanyarodás lehetősége vagy tiltása, Budaörs felől érkezve kötelező haladási irány nincs, csak egy besorolás rendjét jelző tábla, aminek a hatálya, ha akarom, lejár a Kőérberki út kereszteződésénél. A szalonhoz úgy 15 méterrel arrébb lehet bekanyarodni balra, vagy nem lehet: a rettenetesen elkopott felfestések miatt ezt nem lehet megállapítani. A helyszínen folyamatos a balesetveszély a bizonytalan helyzet miatt.

Helyszín

Budapest, Budaörsi út 187-191, 1112 Magyarország

Megoldási javaslat

Balra kanyarodó sáv kialakítása vagy a balra kanyarodás egyértelmű tiltása, de ez esetben a szalon másik bejáratánál kellene kialakítani a balra kanyarodó sávot, hogy a beforduló autók ne tartsák fel a forgalmat illetve ne kényszerítsék a buszsávba az egyenesen haladókat.

Események

2018.04.13.
Bejelentés elküldve a Budapest Közútnak
2018.04.13.
A Budapest Közút érkeztette a bejelentést, bármit is jelentsen ez. "18ERK0011615 érkeztető számon érkeztetve lett"
2018.04.20.
Yee-haaaw - a Budapest Közút egyértelműsíti a helyzetet egy Kötelező haladási irány-táblával: "A Budaörsi út Kőérberki út Lépés utca csomópontban a jelenlegi forgalmi rendben Budaörs irányából csak egyenesen és a Kőérberki útra jobbra kanyarodva lehet haladni. Az út kiépítése és az útburkolati jelek, valamint a Lépés utcában lévő középsziget úgy épültek, hogy a balra kanyarodás itt nincs megengedve. A Budaörsi úron a befelé haladó irányban kihelyezett „Besorolás rendjét jelző tábla” és az útburkolati jelek, egyenes egyenes-jobbra az egész csomópontra vonatkoznak. Az évekkel ezelőtti forgalmi rend kialakításánál nem volt igény a Budaörsi útról balra kanyarodni, ezért nem lett a balra kanyarodás engedélyezve. Az évek során a terület jobban beépült, de az azóta itt működő telephelyek sem jelentkeztek még balra kanyarodási igénnyel. Jelenleg a Gazdagrét út felőli oldalon a szervizút elején van csak megengedve a balra kanyarodás. Mivel a balra kanyarodást a Lépés utcai kereszteződésnél lévő háromszögsziget kialakítása sem támogatja, a csomópontban a forgalmi rend egyértelműsítése érdekében a kötelező haladási irány jelzőtábla kihelyezésére intézkedünk. Tájékoztatjuk, hogy a Budaörsi út feletti Hosszúrét területe átalakul, beépül, és ezzel kapcsolatosan ebben a csomópontban körforgalom fog létesülni, amely értelemszerűen a balra kanyarodást is lehetővé teszi majd. Jelenleg a körforgalom tervei készülnek, azok engedélyeztetése után, forrás biztosítása esetén lehet azt megvalósítani. A szándék szerint Újbuda Önkormányzatának és a Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal közös beruházásával épülhet majd meg, de ennek várható időpontja még nem ismert."

Nemzeti Együttműködési AlapMiniszterelnökségBGA

A TraffiX működésének finanszírozásában a Nemzeti Együttműködési Alap is közreműködött.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ