Nonstop lámpák - miért?

Probléma leírása

A MOL benzinkút mindennap 6-20 van nyitva. Ezzel szemben a kútra vezető lámpák nonstop működnek. Ezzel akadályozva a folyamatos haladást a Helsinki úton, pedig ott este már a fű sem nő. Csak egy autókereskedés, illetve egy raklapkereskedés van ott, de akkor már azok is zárva vannak.

Helyszín

Budapest, Helsinki út 112, 1238 Magyarország

Megoldási javaslat

Este 9 és reggel 5 között a lámpák legyenek villogó sárgára átállítva, esetleg a sebesség korlátozva 50 km/h-ra a Helsinki úton, hogy meg tudjanak állni a Torontál utcai lámpánál.

Események

2023.01.23.
Mi az ötvenes korlátozást nem tartjuk indokoltnak. Az ügyet továbbítjuk a Budapest Közútnak.
2023.02.15.
Válaszoltak a Budapest Közúttól:
"A Budapest XXIII. kerület Helsinki út 112. szám alatti Mol benzinkútnál lévő jelzőlámpa működésével kapcsolatosan az alábbiakról tájékoztatjuk:
A tárgyi jelzőlámpás csomópontban alapesetben a balos irány és a benzinkút kihajtó iránya akkor kap zöld jelzést, ha a videodetektor bejelentkezést észlel (azaz ezeknél a jelzőlámpáknál áll jármű). Bejelentése alapján felülvizsgáltuk a jelzőlámpa működését és megállapítottuk, hogy a benzinkút kihajtójánál lévő videodetektor meghibásodott, emiatt működik fix programokkal a csomópont, azaz bejelentkezés nélkül is minden periódusban megadja a balra kanyarodó iránynak is a zöld jelzést.
A meghibásodást jeleztük a jelzőlámpa szerviz felé, a javításig szíves türelmét kérjük."
Az ügyet lezártuk! Mindenkinek köszönjük!

Nemzeti Együttműködési AlapMiniszterelnökségBGA

A TraffiX működésének finanszírozásában a Nemzeti Együttműködési Alap is közreműködött.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ