Egyenesen haladás tábla

Probléma leírása

A Törökbálinti út (főútvonal) élesen kanyarodik jobbra. Balra lekanyarodási lehetőség van (öböl) az Edvi Illés útra, amely az egyetlen lehetőség eljutni Ördögorom, Magas út, Moha utca, Csillebérc irányába. Akkor mi ez az egyenes haladást jelző tábla??

Helyszín

Budapest, Beregszász út 173, 1112 Magyarország

Megoldási javaslat

Bejelentő javaslata: Egyenes- és balra kanyarodást jelző tábla. Útburkolati jel. A TraffiX javaslata az Események résznél (alább).

Események

2022.07.01.
A Google Térkép Utcaképe megadja a választ: a tábla ugyanis egy jobbról betorkolló kis utcába behajtást tiltja, ami a bejelentő képén nem is látszik.
Viszont mégis a tábla leszerelését javasoljuk az út kezelőjének, mert tényleg semmi értelme. A behajtási tilalom egyértelmű a Mindkét irányból behajtani tilossal, a főúton lévő extratábla csak káoszt okoz.
2022.07.01.
Az ügyet bejelentjük a Budapest Közútnak.
2022.07.04.
Válaszolt a Budapest Közút: "A bejelentésben „Kötelező haladási irány egyenesen” jelzőtábla közvetlenül utána lévő Beregszász utcai torkolatra vonatkozik, mely lezárásra került a menetirány szerinti jobb oldalon. A KRESZ szerint az ilyen jelzőtáblákat közvetlenül a kereszteződés elé kell helyezni. Az Edvi Illés utcai kereszteződés a jelzőtáblától távolabb van, kb 25,0m-re.
A megszüntetését pont azon okból nem támogatjuk, hogy a lezárt utcára vonatkozó többi jelzés nem látható közvetlenül a Törökbálinti útról (ahogyan a bejelentő sem vette észre), az Irhás árok felé vezető irányból viszont igen. Leszerelt tábla esetén az utcába tévesen bekanyarodó jármű tolatásra kényszerülne, ami fokozottan balesetveszélyes lenne.
A fentiek alapján a forgalmi rend módosítást nem tartjuk indokoltnak."