Egyirányúsítás feloldása kerékpárosoknak

Probléma leírása

I. ker. Mihály utca kis forgalmú, egyirányú szakasza: sokkal hosszabb kerülővel és meredekebben lehet csak átvágni a hegyen, mintha itt szembe mehetne a kerékpár.

Helyszín

Budapest, Mihály u. 10, 1016 Magyarország

Megoldási javaslat

Ezt a szakaszt lehetne a kerékpároknak szembe is használhatóvá tenni.

Események

2022.05.26.
Írtunk a Budavári Önkormányzat Városüzemeltetési és beruházási iroda vezetőjének.
2023.02.16.
A bejelentő kiegészítése: "Az alábbi 9 hónapos ügy előmozdítására írom, hogy azóta a Mihály utca célforgalom táblás és gyér forgalmú lett."
2023.04.24.
Semmilyen választ nem kaptunk az önkormányzattól. Rákérdezünk.
2023.04.25.
Meg is érkezett a válasz (a korábbi levél elakadt a rendszerükben valahol).
"Tájékoztatom, hogy a jelzett egyirányú forgalmú úton – annak ellenére, hogy kerékpárosbarát hivatal és önkormányzat vagyunk – az ellenirányú kerékpáros közlekedés kialakítását nem támogatjuk.
Jelenleg az útpálya kialakítása, szélessége és domborzati viszonyai, valamint a kanyarok beláthatatlansága nem teszik lehetővé a biztonságos ellenirányú kerékpáros közlekedést, ráadásul itt még a 27-es autóbuszviszonylat is közlekedik, ami még inkább balesetveszélyessé tenné a kerékpárosok közlekedését, így az ellenirányú kerékpáros közlekedés kialakításához nem áll módunkban hozzájárulni.
Egyúttal engedje meg, hogy tájékoztassam az elmúlt egy év történéseiről és további terveinkről.
Időközben a Mihály utca egy része forgalomcsillapított terület lett, az áthajtás megtiltásra került, és terveink között szerepel a Gellérthegy térségének további forgalomcsillapítása is, ahol vizsgálni fogjuk az Ön által feltett kérdést, lehetőséget is."
2023.04.25.
A válasz precíz és a döntés megalapozottnak tűnik - bár szinte biztos, hogy a kerékpárosok behajtanak meg ellenkező irányban is. Az ügyet lezártuk.

Nemzeti Együttműködési AlapMiniszterelnökségBGA

A TraffiX működésének finanszírozásában a Nemzeti Együttműködési Alap is közreműködött.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ