Közlekedési lámpa rossz hangolása a 10-esen

Probléma leírása

A főváros felől a 10-es útról a 117-es útra jobbra kis ívben befordulni engedő lámpa indokolatlanul sokáig piros. Ha jön a vonat, rendben van, piros, ha Dorog felől a 10-es útról nagy ívben fordulnak le, nyilván akkor is pirosnak kell lenni, de ez akkor is piros, ha a 117-es útról engedi fel a forgalmat a lámpa, ekkor kis ívben lehetne jobbra fordulni, de ilyenkor a gyalogosoknak zöld, gyalogos azonban sosincs. Soha. Ez egy puszta.

Helyszín

Dorog, Kesztölci elágazás, 2510 Magyarország

Megoldási javaslat

Egy gazdag világban kaphatna még egy nyomógombot a kereszteződés, ott, ahol a 10-esen kelnének át a gyalogok. Még egy nyomógombbal a gyalogos megállíthatná a jobbra leforduló forgalmat. Ha ez drága vagy soká tart, akkor helyette sárgán villoghatna a sáv lámpája, tehát amikor a 117-es útról engedik fel a 10-esre a forgalmat, akkor nem piros lenne, hanem villogó sárga, ha nincs gyalogos, és nincs, lehet menni.

Események

2022.03.17.
Magyar Közútnak jelezve.
2022.05.11.
Korábban ezt válaszolta a Magyar Közút:
"A 117-es számú főúton lévő vasúti átjáró 10-es számú főúthoz való közelsége és szélessége nem teszi lehetővé a szemben jövő kamionok saját sávon történő biztonságos bekanyarodását, ezért külön fázisban kapnak szabad jelzést a Budapest felől jobbra kanyarodók és az Esztergom felől érkező járművek.
A bejelentésben lévő képen úgy tűnik, mintha csak személygépjárművek közlekednének, de naponta 645 nehéz tehergépjármű halad át a 117-es sz. főúton.
A személygépkocsiban ülők érezhetik úgy kis kamionforgalom esetén, hogy egy fázisban tudnának közlekedni a kétirányú, kanyarodó forgalommal, de a nehéz tehergépjárművek biztonságos közlekedését is figyelembe kell vennünk.
A 10-es számú főúti kijelölt gyalogos-átkelőhelynél van nyomógomb a gyalogosok részére.
A 117-es sz. főúti kijelölt gyalogos-átkelőhelyeknél (1-1 átkelő külön fázisban) nem kell nyomógomb, mert csak akkor zöld a gyalogosnak, ha nincs keresztező járműforgalom.
Tájékoztatjuk továbbá, hogy az M100 autóút megépülése során meg fog szűnni ez a szintbeni vasúti átjáró, így ez a beruházás meg fogja oldani az Önök által jelzett problémát."