Várakozni tilos tábla hiánya - a rendőr mégis elkerget

Probléma leírása

Az oldalsó egyirányú úton több helyen áthajtás van kialakítva. Ezeken a pontokon lenullázódik az előző szakasz tilalmi és egyéb jelzése, ezért ismétlő táblát kell feltenni. Itt a várakozni tilos, csak engedéllyel című tábla nincs elhelyezve, csak az egyirányú tábla, szabályosan megpróbálok parkolni, de a lesben váró rendőr elzavar. Szerintem jogtalanul. Arra a táblára hivatkozva, ami jóval az áthajtó előtt van.

Helyszín

Budapest, Városligeti fasor 22, 1068 Magyarország

Megoldási javaslat

A 20 méterrel korábbi tiltó táblát megismételni az áthajtó után is, vagy a jogtalan "elkergetést" és büntetéssel fenyegetést megszüntetni.

Események

2022.02.08.
Megkérdeztük Pető Attila KRESZ-professzort erről a tényleg bonyolult helyzetről. Azt mondta, ha ez kereszteződés, akkor valóban ismételni kell a Várakozni tilos táblákat is. Kérdés, hogy ez kereszteződés-e. Erre a választ viszont az Egyirányú utca tábla adja meg, mert azt - a szabály szerint - csak kereszteződésben lehet elhelyezni. Tehát teljesen jogos a bejelentés.
2022.02.09.
Bejelentettük a Budapest Közútnak.
2022.02.18.
Válaszoltak a Budapest Közút munkatársai a megkeresésünkre. A lényeg az, hogy rendezik a káoszt, azaz ők is jognak tartják a bejelentést.
Kiemelve a válaszlevelükből: "A helyszínt megvizsgálva megállapítottuk, hogy a szervízút behajtója a Kínai Népköztársaság kizárólagos használatú várakozóhelyének hatálya alatt csatlakozik be, így a jelzőtábla hatálya nehezen észlelhető. A probléma megoldása érdekében a kihelyezett jelzőtáblát az „egyirányú forgalmú út” jelzőtáblát tartalmazó oszlopon - a táblák kiegészítő jelzőtábláit megfelelően módosítva - megismételjük, és a hatályt jelző sárga szaggatott burkolati jelet is megújítjuk. Az új jelzőtábla kihelyezését követően a kizárólagos használatú várakozóhely hatálya a főpályáról érkezve is egyértelműen látható lesz."