A parkolóhelyek felfestése megkopott

Probléma leírása

A Dési Huber utca 3-5 számoknál, valamint a 11-13 számok környékén a parkolóhelyek felfestése szinte teljesen elkopott

Helyszín

Budapest, Dési Huber u. 5, 1098 Hungary

Megoldási javaslat

1. Felfestés pótlása. 2. Annak megvizsgálása, hogy a párhuzamos parkolóhelyeken a szabvány méretű helyek kijelölése lehetséges volna e. Ez azért is lenne fontos, mert a lámpaoszlopok behatárolják, hogy pl. Dési 5 előtt 2 lámpaoszlop között maximum 6 autóval lehet megállni, viszont már 3 is meg tug úgy állni, hogy több ne férjen be az adott szakaszra.

Események

2022.01.28.
A ferencvárosi önkormányzat Közútkezelői és Útüzemeltetői Csoportjának bejelentve.
2022.02.28.
Továbbították - illetékesség hiányában - a Parkolási Divíziónak.
2022.05.20.
Semmi válasz. Rákérdeztünk.
2022.08.17.
A ferencvárosi önkormányzat parkolási divíziójától semmi válasz nem érkezett azóta sem. Pedig a levél másolatát a polgármesternek is elküldtük. Közben írt a bejelentő, hogy az ügy RÉSZBEN megoldódott, mert javították a felfestést.
"Viszont a második fele továbbra is aktuális, mivel gyakran előfordul, hogy a lámpaoszlopra, vagy másik autóra nem ráálló (1 méter maximum), hanem attól 3-4 méterre parkoló autók miatt elveszítünk több helyet is az adott szakaszon."
2022.08.18.
Ismét írtunk nekik, hogy aki esetleg arra jár, válaszoljon. Jó esne.
2022.08.18.
Közben válaszolt a Parkolási Igazgatóság vezetője. Cselekedtek, csak nem válaszoltak.
"Nemcsak a jelzett szakasz, hanem a Dési Huber u. további páratlan oldalán is felfestésre kerültek a párhuzamos parkolást jelző vonalak, már több mint egy hónapja.
Tájékoztatom arról is, hogy az egyes parkolóhelyeket párhuzamos parkolás esetén nem festjük fel, mert ugyanúgy, ahogy előfordulhat, hogy a nagy távolságokban parkoló gépjárművek miatt ugyanazon a helyen csak kevesebb jármű tud parkolni, a felfestett parkolóhelyekhez képest, úgy előfordulhat, hogy ugyanazon a területen több kisebb gépjármű, szorosabban parkolása esetén több jármű tud parkolni, mint amennyit a felfestés engedne.
Tájékoztatom továbbá, hogy évek óta nem létezik Parkolási Divízió, hanem a FEV IX. Zrt. Parkolási Igazgatósága a rendelkezésre álló források szerint igyekszik folyamatosan újrafesteni a parkolási festéseket. Az idei évben a parkolási szabályok változása, valamint a Belső- és Középső-Ferencváros területére életbe lépő új forgalomtechnika miatt közbeszerzés kerül kiírásra, ami tartalmazza a parkolási helyek két részletben történő újrafestését is.
A többi területen, városrészben is folyamatosan igyekszünk frissíteni a parkolóhely felfestéseket, így idén már 15 mozgáskorlátozott parkoló festése újult meg, és még idén folytatjuk ezt a feladatot is. Viszont folyamatosan tudunk csak haladni, az egyedi festési kéréseket ugyan számon tartjuk, de nem tudjuk egyedileg teljesíteni. A Dési Huber jelzett szakaszának festése is azért került sorra, mert a parkolóhelyek festésének állapotra miatt a járdán történő gyalogosforgalom vált nehézzé."
2023.04.24.
Lehetséges, hogy a bejelentő nem kapott értesítést az ügy sikeres lezárásáról. Pótoltuk.
2023.05.22.
Az ügy megoldásáról a Bejelentőnek küldött értesítés hibaüzenettel elakadt. Újraküldtük.

Nemzeti Együttműködési AlapMiniszterelnökségBGA

A TraffiX működésének finanszírozásában a Nemzeti Együttműködési Alap is közreműködött.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ