Rosszul beállított (elállított) közlekedési lámpa a Szentendrei út-Pók utca kereszteződésében

Probléma leírása

Kb. két hete valami elmeháborodottnak sikerült átállítani a közlekedési lámpát a Szentendrei út-Pók utcai kereszteződésben. Azóta minden reggel óriási a dugó a Szentendrei úton. Van, amikor Budakalászig áll a sor. Amikor a Zsófia utca-Szentendrei úti (Aquincum hév állomás) kereszteződésben lévő lámpa zöldre vált, akkor a Pók utcai pirosra. Elég rövid a táv a két lámpa között, alig tudnak az autók átjutni a kereszteződésen, ráadásul ott egy buszmegálló is, és ha beáll a busz, még azt is kerülni kell, mert elfoglalja a külső sávot. (Miért nem lehetett ott egy rendes kiálló buszmegállót csinálni? Hely lett volna.)

Gratulálok az illetőnek, mert azóta lehetetlen a közlekedés. Eddig, ha a Zsófia utcánál zöldre váltott, a Pók utcai is zöldre váltott, így folyamatos volt a közlekedés, de azóta kész káosz. Délután meg fordított a helyzet: akkor az ellentétes oldal áll be.
Kérem, ha lehet nézzenek utána, mert így csak áll az ember a jó kis dugóban, mely mesterségesen lett gerjesztve. Mire volt ez jó?! (A videón az óra nincs átállítva, ezért egy órával többet mutat – a videón látható szakaszt, ami a Szentendrei út-Rákóczi út kereszteződésétől kezdődik, és a Pók utcai szakaszig tart, majd 10 perc alatt lehetett megtenni. Kész röhej!)

Videó

Helyszín

Budapest, Szentendrei út 150, 1031 Hungary

Megoldási javaslat

Vissza kellene állítani a lámpákat a megszokott ütemre: amikor a Zsófiai utcai lámpa zöldre vált, a Pók utcainak is zöldre kellene váltani, ahogyan az eredetileg is volt.

Események

2022.02.08.
A bejelentő szerint visszaprogramozták a lámpákat.

Nemzeti Együttműködési AlapMiniszterelnökségBGA

A TraffiX működésének finanszírozásában a Nemzeti Együttműködési Alap is közreműködött.