Kétsávos, nagy forgalmú, kátyús út mellett se járda, se biciklisáv + veszélyes fák

Probléma leírása

A kétsávos útnak nagy a forgalma, autóbusz is jár rajta. Ugyanakkor a problémák:

(1) egyik oldalon sincs se járda, se bicikliút, csak nehezen, esős időben pedig egyáltalán nem járható csalit.
(2) maga az útfelület töredezett, kátyús.
(3) nincs közvilágítás.
(4) a fák veszélyesen ráhajolnak az útra.

Gyalogosan és kerékpárral életveszélyes. Itt jár a 87, 187 autóbusz és a 41-es villamospótló busz.

Helyszín

Budapest, Repülőtéri út 410, 1112 Magyarország

Megoldási javaslat

Legalább az egyik oldalon, praktikusan a kifele irányban a bal oldalon legyen járda és kerékpársáv. Közvilágítás. Az útfelület karbantartása. A növényzet és a fák rendszeres kezelése.

Események

2021.09.24.
Budapest Közútnak jeleztük!
2023.04.25.
Válasz nem érkezett - rákérdeztünk.
2023.05.08.
Ismételt kérésünkre egy korábban megírt, de számunkra el nem küldött választ kaptunk. Eszerint a "bejelentésben szereplő hibák ismertek előttünk. A tapasztalható leromlott állapot véglegesen, csak az út tejes felújításával oldható meg, azonban sajnos a jelenlegi útfelújítási program nem tartalmazza. Az útépítési tervek 2018. évben már elkészültek, azonban az a közvilágítás és kerékpárút megvalósítását nem tartalmazza. A járdákat csak a gyalogos vasúti felüljáró, illetve az autóbuszmegállók megközelíthetőségének vonatkozásában tervezték.
A kivitelezés a Főpolgármesteri Hivatal forrásbiztosításának függvényében valósulhat meg, melynek időpontjáról információval nem rendelkezünk. Társaságunk feladatkörébe az útfelújítás nem, csak a meglévő úthálózat üzemeltetése és fenntartása tartozik. Az útszakaszt Operatív közútkezelői- illetve útüzemeltetői hatáskörben rendszeresen ellenőrizzük és a lokális jellegű, azonnali beavatkozásra váró hibák lokális javítását, illetve egyéb fenntartási munkákat folyamatosan elvégezzük."
Rákérdezünk, hogy 2021 ősze óta, amikor ezt a levelet írták, van-e változás ebben.
2023.05.18.
Megérkezett a frissítés a Budapest Közúttól:
"levelünkben foglaltakat továbbra is fenntartjuk. Az említett tájékoztatásunkban írt teljes útfelújítás, a Fővárosi Önkormányzat útfelújítási programjának átütemezése miatt nem valósulhatott meg. Azonban a közúti forgalombiztonságot veszélyeztető hibák-, illetve a vízelvezetési problémák optimális megszüntetése érdekében, egy – a tervektől eltérő – nagyfelületű burkolatcserét-, padkarendezési munkát-, illetve közúti űrszelvény gallyazást irányoztunk elő, melynek kivitelezése már megkezdődött.
A megkeresésükben felvetett járda-, illetve kerékpárút létesítéssel, továbbá a közvilágítás kiépítésével kapcsolatban illetékesség hiányában tájékoztatást adni nem tudunk. Társaságunk a Fővárosi Önkormányzat kezelésében lévő főútvonalak, közutak és közterületek kijelöléséről szóló 432/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet 2. számú mellékletében felsorolt, meglévő útvonalak operatív közútkezelői- és útüzemeltetői feladatait látja el. Új közúti infrastruktúra létesítésében-, illetve a jelenlegi korszerűsítésében, döntési lehetőséggel nem rendelkezünk. Javasoljuk, az ügyben illetékes Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzat Polgármesteri Hivatal, Közlekedési Osztállyal a kapcsolatot felvenni.
Megjegyezni kívánjuk, hogy a Repülőtéri út, Kőérberki út – Budaörsi úti körforgalom közötti útszakaszon, a gyalogos- és a mikromobilitási eszközökkel való biztonságos közlekedési lehetőségre irányuló esetleges fejlesztési szándékokat Társaságunk támogatja."
2023.06.01.
Írtunk a XI. kerületi önkormányzat Közlekedési Osztálya vezetőjének!

Nemzeti Együttműködési AlapMiniszterelnökségBGA

A TraffiX működésének finanszírozásában a Nemzeti Együttműködési Alap is közreműködött.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ